Почетна > Бизнис
Бизнис

Панична распродаја на крипто берзама, биткоин испод 29.000$

Панична распродаја на крипто тржиштима се наставља, при чему је вредност биткоина пала испод нивоа од 29.000 долара.
Фото: Pexels/Pixabay

Највећа светска криптовалута је потонула за 2,42 посто на 28.716,15 долара, на трговању у среду увече до 23:44 часа по источноамеричком времену, према подацима Коин Метрикса. Етер се стропоштао за 4,93 процента на 2,021,95 долара, преноси CNBC.

Снажан пад криптовалута и акција уследио је након што је америчка Канцеларија за статистику рада објавила да је инфлација у САД порасла за 8,3 посто на годишњем нивоу, нешто више од прогноза економиста које је анкетирала компанија Дау Џонс.

Тај податак је забринуо инвеститоре и навео их да „изађу“ из ризичне имовине, укључујући криптовалуте. Цене криптовалуте су и даље крећу у великој корелацији са индексом CP 500 и.

„Тржиште криптовалута је под притиском већ неко време. ФЕД остаје при подизању камате, што је, генерално, изазвало велики страх на тржишту, па се тако наставља пад акција и крипто имовине“, каже Мајкл Ринко, сарадник у брокерској кући Ascend X.

Ово је други пут у овој недељи да је биткоин пао на ниво од око 29.000 долара. Аналитичари кажу да је ниво од 30.000 долара психолошки праг за највећу криптовалуту по тржишној капитализацији и да би могао да потоне још дубље ако склизне испод те границе.

Oslabio promet na Beogradskoj berzi, indeksi u minusu

Преузмите андроид апликацију.