Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Панел дискусија „На путу кроз родитељство“ данас у КС Еђшег

Панел дискусија „На путу кроз родитељство“ одржаће се у суботу, 25. маја са почетком у 11 часова у Културној станици Еђшег.
Фото: Pixabay/TheVirtualDenise

Пре почетка догађаја, присутнима ће се обратити:

  • Милан Ђурић, градоначелник Новог Сада
  • Сенка Симоновић психолог и дечији психотерапеут, која ће обрадити тему емоционалних изазова са којим се суочавају мајке,
  •  Миша Стојиљковић, новинар, психолог и аутор емисије и подкаста „Тата ти си луд“ ће представити изазове родитељства из мушког/очинског угла,
  • Јована Ружичић, психолог, оснивачица и директорка “Центра за маме”, ће више говорити о комуникацији и партнерству након доласка бебе.

Модератор догађаја је Долорес Милошев Ердег, аутор подкаста „Здрава прича“, која ће својим искуством у вођењу подкаста на тему родитељства додатно обогатити догађај.

Након панел дискусије уследиће и интерактивне радионице за будуће родитеље, родитеље деце до 3 године и родитеље чија су деца узраста од 3 до 10 година.

Циљ ове дискусије је да се пружи подршка и да се оснаже будући и садашњи родитељи у суочавању са емоционалним изазовима које родитељство носи, као и да се подстакне отворена комуникација и решавање дилема које се могу појавити.

Панел дискусију организује Роса вода, која је више од једне деценије укључена у различите националне програме Владе Републике Србије и Министарства здравља за стварање бољег окружења како за маме и бебе, тако и целу породицу.

До сада, Роса је покренула оснивање банке хуманог млека, покренула је 20 школи родитељства широм Србије, опремила је и успоставила собе за дојење, пружила је подршку патронажној служби широм Србије. Током 2024. године, Роса ће наставити да подржава рад патронажних служби и пружа подршку родитељству.

Koncert učenika i profesora Kulturnog centra „Sklonište“ u Kulturnom centru Novog Sada

Преузмите андроид апликацију.