Почетна > Свет
Свет

Палмер и Ајхорст у Сарајеву: Немамо конкретна решења, жеља да помогнемо

Амерички изасланик за Западни Балкан Метју Палмер и извршна директорка за Западну Европу, Западни Балкан, Турску и Велику Британију при Европској служби за спољне послове, Ангелина Ајхорст, разговарали су данас у Сарајеву са опозицијом из ФБиХ и Републике Српске о изменама Изборног закона БиХ.
Фото: Pixabay/sferrario1968

Ајхорст је рекла да САД и ЕУ желе да охрабре све политичке актере у БиХ да коначно почну да раде на свим важним темама, а то су и спровођење релевантних пресуда судова за људска права, преносе Независне новине.

„Имали смо изузетно добар дијалог, дотакли смо се и реализације препорука OSCE-а везано за изборни процес. Чули смо данас доста охрабрујућих порука, а и ми смо упутили исте“, навела је Ајхорст.

„Изненађени смо тиме да су актери показали спремност да се дође до споразума који ће бити од користи за БиХ и њене грађане“, рекао је Палмер и навео да САД и ЕУ немају конкретна решења, али имају вољу и жељу да помогну и подстакну конверзацију како би указали колико је важно да та питања буду решена што пре.

Ајхорст и Палмер разговарали су са Бакиром Изетбеговићем (СДА), Драганом Човићем (ХДЗ), Елмедином Конаковићем (НиП), Браниславом Боренвићем (ПДП), Мирком Шаровићем (СДС), Нермином Никшићем (СДП), Сабином Ћудић (НС) и Фахрудином Радончићем (СББ).