Почетна > Бизнис
Бизнис

Пали веб-сајтови три немачка аеродрома

Веб-сајтови најмање три немачка аеродрома пали су данас, након што је у среду хиљаде путника било заглављено на аеродрому у Франкфурту због проблема авиокомпаније Луфтханза са компјутерским системима.
Фото: Танјуг/Arne Dedert/dpa via AP

Пали су веб-сајтови на аеродромима у Дизелдорфу, Нирнбергу и Дортмунду, али веб-сајтови највец́их немачких аеродрома у Франкфурту, Минхену и Берлину раде нормално.

Портпарол аеродрома у Дортмунду рекао је да се ради на решавању проблема и да постоји основана сумња да је реч о хакерском нападу, пренео је Ројтерс позивајући се на Фокус онлајн.

Немачки Шпигел наводи да је могуће да је проблеме изазвао ДДоС напад, који представља покушај нападача да учини рачунар недоступним корисницима којима је он намењен.

Франкфуртски аеродром саопштио је јуче да ће отказати и преусмерити све долазне летове због проблема Луфтханзе са компјутерским системима који су довели до отказивања десетина летова ове компаније.

Према саопштењу контроле ваздушног саобраћаја Немачке, Луфтханзини авиони нису могли да полете са аеродрома у Франкфурту због чега није било места за друге авионе на паркингу аеродрома.

Tesla otvara svoje stanice za punjenje i drugim proizvođačima el. vozila

Преузмите андроид апликацију.