Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Пацијенти поново улазе на главни улаз Ковид амбуланте

Ковид амбуланта Дома здравља “Нови Сад” на Новом насељу је од понедељка почела да ради од 7 до 20 сати, а пацијенти поново улазе на главни улаз, са Булевара Слободана Јовановића 9, потврдио је за “Дневник” главни техничар Дома здравља “Нови Сад” Ненад Вукас.
Фото: WikimediaCommons/Micki

Како каже, с обзиром на то да је све већи број Новосађана који се јавља у амбуланту, повећан је и број лекарских екипа са четири на пет, а ради се лабораторија, рендген, дијагностика, односно све интервенције које су се радиле од самог почетка пандемије ковид–19 вируса.

„Пратимо ситуацију, те ћемо по потреби повећавати и број екипа који ће радити у Респираторном центру“, каже Вукас. „За викенд обично буде мање оних који дођу на преглед, али смо протеклог викенда имали другачију ситуацију. Тако је у суботу било 242 пацијента, од којих је на брзом антигенском тесту тестирано 145 и испоставило се да их је 100 било заражено коронавирусом. У недељу су биле 222 посете пацијената, а од 169 тестираних, 126 било је позитивно.“

Јуче је од 7 до 13 сати, Респираторни центар посетило 198 пацијената, а сви подаци говоре да је приметан пораст заражених коронавирусом.

По његовим речима, за сада је углавном блажа клиничка слика у питању, а симптоми су бол у грлу, запушен нос и повишена телесна температура.

„Никада не знамо како ће коронавирус конкретно утицати на старије генерације који имају хроничне болести и слабији имунитет. До недеље нисмо имали ниједну хоспитализацију, али тог дана два пацијента су била пребачена на даље лечење и дијагностику у Ковид болницу на Мишелук“, истиче Ненад Вукас.

U toku radovi na proširenju Gradskog groblja u Novom Sadu

 

Преузмите андроид апликацију.