Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Друга недеља марта је пуна добре забаве, концерата, изложби и фестивала…Обезбедите карте за омиљене догађаје на време  и уживајте.
Фото: Градске инфо
Туристичка тура „Тајне Петроварадинске тврђаве“ 5. марта
Фото: Градске инфо

Откријте тајне које крије Петроварадинска тврђава. Тајне у које су узидани снови, жеље и животи њених градитеља.

Тура ће бити организована у недељу, 5. марта, од 14 часова (скуп код чарде Аква Дорије)

Цена шетње подграђем и тврђавом:

Начин пријаве:

Сви заинтересовани за туристичку туру могу се пријавити тако што ће нам послати поруку на званичној Фејсбук и Инстаграм страници организатора или на телефон 064 59 68 361.


Екипа Новосадских комичара у Герила бару, 6. марта
Фото: PrtSc/Facebook.com/GerilaNS

Први наступ на стенд ап програму Герила Бар-а у марту је шоу „Војвођанско вече“ наших Новосадских комичара који су и основали организацију Комедија Нови Сад.

У понедељак, 6. марта од 20:30 часова, имаћете прилику да слушате три одлична комичара, екипу са којом ћете се смејати до суза.

Екипа стандардна:

Жарко Медар Цуба, Небојша Грујић и Душан Варничић

Цена улазнице 700 динара. Можете их купити у Герила бару, а за резервације столова позвати број 064 26 96 081.


Међународни сајам књига од 7. до 13. марта

Сајам књига, као место сусрета писаца и читалаца, окупља делатнике из области књижевности, издаваштва, медија, научне и стручне литературе. Посебну културну вредност даје му пратећа манифестација “Дани Лазе Костића”, у оквиру које гостују писци добитници књижевних награда, преводиоци, књижевни критичари, као и књижевна награда “Лаза Костић”,  која се додељује за најбоље књижевно остварење, али и издавачки подухват, између два Сајма књига. Поред ове, биће додељене награде за дечју књижевност и “Захарије Орфелин” за најлепшу књигу.

Све детаље и програм манифестације можете погледати на сајту организатора.


Музејска креативна радионица за пензионере „Прича о накиту“ у Музеју Војводине, 7. марта
Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs

У оквиру радионице полазницама ћемо представити историјат, материјале и значење накита кроз епохе и векове. У креативном делу полазнице ће креирати накит од коже. Гост радионице – Софија Павловић, дизајнер.

Радионицу води: Владимира Станисављевић, музејски саветник – педагог.

Због ограниченог броја места пријаве на мејл адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs


Рок опера „Queen symphony“ 7. марта у СНП-у
Фото: PrtSc/Facebook.com/events

Ансамбл новосадске Рок опере вас води на фантастично путовање кроз највеће хитове „Queen-а“, у симфонијској верзији и са фантастичним инструменталним и вокалним солистима.

„Queen“ су глобално присутни у популарној култури више од четири деценије. Процене њихове рекордне продаје крећу се од 170 до 300 милиона, што их чини једним од најпродаванијих музичких уметника на свету. Године 1990. група је добила Брит награду за изузетан допринос британској музици.

Они су 2001. уведени у дворану славних рокенрола, а сваки члан који је компоновао хит синглове сва четири су 2003. уведена у дворану славних текстописаца. 2005. године добили су награду Ивор Новело за изузетну збирку песама од Британске Академије кантаутора, композитора и аутора, а 2018. им је уручена награда Греми за животно дело.

А како у изведби Биг бенда звуче Innuendo , Radio Ga Ga, Another one bites the dust, Barcelona, I want it all, Somebody to love , Don’t stop me now, Hammer to fall, I want to break free, Bohemian rhapsody…

И многа друга остварења Фредија Меркурија, Брајана Меја, Роџера Тејлора и Џона Дикона , сазнаћете 7. марта у 20:00 часова на великој сцени СНП-а.

Карте по цени од 2400 динара за партер и 2000 за балкон су у продаји!


Међународна изложба уметности “Art Expo” од 7. до 13. марта на Новосадском сајму

Изложба уметности “Art Expo”, не само да окупља уметнике и галерије, колекционаре, филателисте, антикваре, произвођаче и трговце прибором и омогућава контакт стваралаца са широком публиком, већ и промовише ликовну и примењену уметност, вајарство, различите уметничке правце и усмерења, галерије и галеристе, удружења ликовних уметника, колоније, колекционаре и колекционарска удружења, уметнике аматере. Додељује се награда “Сава Шумановић” за изузетне домете у уметничком изразу.

Основна обележја Изложбе уметности:

  • Тематске изложбе
  • Аутори
  • Галеристи
  • Ликовне колоније
  • Промоција и продаја уметничких рукотворина
  • Продаја антиквитета
  • Награда за домете у ликовној уметности „Сава Шумановић“

Све детаље и програм манифестације можете погледати на сајту организатора.


Дан жена у „Cinaplexx“ Променади уз поклон за сваку даму
8.-mart-Cineplexx-Promenada
Фото: Cinaplexx

Као и сваке године, биоскоп „Cineplexx“ у Тржном центру Променада обележиће 8. март уз најновије филмске наслове на великом платну и поклон за све даме.

У сарадњи са цвећаром „Viridis Flowers“ свака дама добиће на поклон декоративно цвеће за успомену на овај дан и лепо дружење у нашем биоскопу. На редовном репертоару биоскопа „Cineplexx“ Променада, 8. марта наћи ће се различити филмски жанрови, од најновијих наслова до наслова који већ недељама окупирају пажњу љубитеља филма. Уживајте у филмовима попут романтичне комедије са Ричардом Гиром, Сузан Сарадон и Дајаном Китон „Не дај Боже брак“, у ремастеризованој верзији, и то у 3Д формату, чувеног филма „Титаник“, акционој драми „Крид III“, Ченингу Тејтуму који се након дуге паузе враћа на позорницу у филму „Чаробни Мајк: Последњи плес“, бестеселер причи о мрзовољном удовцу који ће вам ипак отопити срце „Човек по имену Ото“ и многим другим.

Улазнице за све филмове у продаји су на благајнама биоскопа или путем апликације CineplexxRS.


Дан жена уз свечану премијеру домаћег филма и поклоне за даме у Арени „Cineplex“
Биоскоп Арена 8 март
Фото: Арена Cinaplexx

Биоскоп Арена „Cineplex“  ће и овај Дан жена обележити заједно са дамама уз премијеру новог домаћег филма, најновије филмске наслове и поклон за све посетитељке.

Екипа новог домаћег филма „Индиго Кристал“ прошетаће црвеним тепихом и поклонити се публици након свечане премијере која је заказана за 20 часова, а на редовном репертоару биоскопа Арена „Cinalexx“   наћи ће се најновији и тренутно најгледанији филмски наслови.

Заједно са цвећаром „Viridis Flowers“, Арена је припремила специјално декоративно цвеће за све даме које буду уживале у филмовима са редовног репертоара, док ће најсрећније даме које буду присуствовале свечаној премијери цветним поклоном обрадовати неко од глумачке екипе са црвеног тепиха.

Само неки од наслова који ће се наћи на репертоару 8. марта, осим свечане премијере филма „Индиго Кристал“, јесу романтична комедија са Ричардом Гиром, Сузан Сарадон и Дајаном Китом у главним улогама „Не дај Боже брак“, комедију која тражи одговор на питање како пронаћи трајну љубав у данашњем свету „Шта љубав има са тим?“, драму рађену по светском бестселеру са Том Хенксом у главном улози „Човек по имену Ото“, акциону комедију са Џенифер Лопез у главној улози „Венчање за умрети“, епску борбу у акционој драми „Крид III“  и многе друге.


Међународни сајам образовања „Путокази“ од 9. и 10. март на Новосадском сајму

Међународни сајам образовања на Новосадском сајму је место где појединци, институције и организације указују на новости у образовању у Србији. Прилику да представе своје програме користе државни и приватни универзитети, државни и приватни факултети, више, средње и основне школе, академије, народни универзитети, школе страних језика, школе рачунара, отворени универзитети, научно стручне установе. Посетиоци могу да се упознају и са активностима студентских удружења, информативних центара, омладинских задруга, агенција за обуку и образовање запослених, издавачких кућа и завода.

Све детаље и програм манифестације можете погледати на сајту организатора.


Пројекција филма „Сећање на Бошка Петровића“ 9. марта у Музеју Војводине
Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs

У четвртак, 9. марта, у 18 сати  у Музеју Војводине одржаће се пројекција филма „Сећање на Бошка Петровића“ редитеља Филипа Марковиновића. Пројекција је један од пратећих програма изложбе „Бошко Петровић – скице за велика дела“, ауторке Драгане Гарић Јовичић, више кустоскиње историчарке уметности.


Гето Крушева у Амфитеатру СПЕНС-а 10. марта
Фото: PrtSc/Facebook/Kruševac Geto

Ови момци не труде се да побегну од онога што јесу, да мењају свој дијалекат, погађају наизглед сасвим нормалне, свакодневне теме и ситуације са којима се сви ми сусрећемо, и баш због тога јесу посебни.

Публику су већ придобили, а у задњих пар месеци њихова популарност све више расте, што показују како прегледи на Yоутубе-у, број пратиоца на друштвеним мрежама и бројни наступи ван Крушевца.

Њихов “stand up” наступ представиће нам људе из њихових скечева начин на који они виде многе друштвене проблеме и ситуације а све у комбинацији са духовитим рeп песмама које прате сваку њихову причу.

Улазнице за догађај можете да купите на свим „Gigstix“ продајним местима и онлајн.


ЕЛЕКТРОПОП журка 10. марта у Хали 2 на Новосадском сајму

ЕЛЕKТРОПОП сетови су базирани на дrенс и поп музици и миксују се са хипхоп и рнб звуцима и понеким домаћим или страним евергрином: Doja Cat, Olivia Rodrigo, Shu, Lady Gaga, The Weeknd, Billie Eilish, Dua Lipa, Madonna, Senidah, Sara Jo, Taylor Swift, Ariana Grande, Sajsi MC, Beyonce, Cardi B, Mimi Mercedez, Nicki Minaj…

Улазнице за догађај можете да купите на свим „Gigstix“ продајним местима и онлајн.


Берза винила, Базар антиквитета и Маркет недељом 11. и 12. марта у СКЦНС Фабрика
Фото: СКЦ Нови Сад

Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига одржаће се у суботу, 11. марта у Фабрици СКЦНС-а, од 9 до 15 часова.

Број излагача на берзи је ограничен, а учешће се наплаћује 500 динара по штанду. Они који желе да излажу треба да се пријаве на мејл berza.skcns@gmail.com. На берзи ће се наћи стара издања, нова издања и раритети, а улаз за посетиоце је бесплатан.

Базар антиквитета одржава се у недељу 12. марта од 10 до 15 часова, у СКЦНС Фабрици.

Посетиоци ће бити у прилици да се упознају с понудом слика, сатова, старих предмета, монографија, књига, као и осталих предмета и објеката који су заокупили пажњу колекционара и љубитеља антиквитета. Улаз за посетиоце је бесплатан, а за излагаче се учешће наплаћује 500 динара по штанду. Они који желе да излажу треба да се пријаве на мејл jovangvero@yahoo.com.

Поред овога, у недељу се у СКЦНС Фабрици одржава и Маркет недељом, од 16 до 22 часа. На маркету ће се наћи излагачи грнчарије, ручног рада, накита, оргонита, природне козметике…

Улаз је бесплатан.


„Фенсерај укуса“ на Детелинарској пијаци 11. марта
Фото: PrtSc/Instagram/fenserajukusa

Организатори фестивала „Фенсерај укуса“ вас позивају да им се и у овој години придружите на манифестацији посвећеној најлепшим и најзанимљивијим укусима из Србије где вас очекују још лепши укуси и рукотворине и сјајна атмосфера.

Све измене и информације у вези програма можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.


„Stand up“ наступи у Герила бару ове недеље
6. март

Војвођанско вече – Душан Врничић, Небојша Грујић, Жарко Медар – Цуба

8. март

Жене које причају – Ана Златановић, Јелена Мандарић и Јагода Јовановић

Уживајте!

Zašto je Najlon pijaca posebna?

 

Преузмите андроид апликацију.