Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Иако смо дошли скоро до краја месеца јуна, и у овој последњој недељи интересантних догађаја има прегршт.
Фото: Градске инфо
Концерт „Рок опера, 20. јун у СНП-у
Фото: PrtSc/www.snp.org.rs

Након низа незаборавних гала концерата, традиционално уприличених многим поводима, Опера Српског народног позоришта је припремила концерт „Рок Опера“, који је реализован у првој заједничкој сарадњи Новосадског Биг Бенда и Опере СНП-а. У споју музичких жанрова рока, џеза и опере, на ексклузивном концертном програму заступљено је 18 антологијских музичких хитова поп и рок група чија су имена уврштена у енциклопедије светске и домаће музичке сцене 20. века.

Карте можете купити на сајту организатора.


Влатко Стефановски и Мирослав Тадић, 21. јун у СНП-у
Фото: Жељка Димић

Сада већ и синоними, Стефановски и Тадић, стижу са својим гитарама у Нови Сад. У уторак 21. јуна у 20 часова у Српском народном позоришту на Светски дан музике.

Улазнице за Нови Сад су у продаји на благајни СНП-а


Дочек сунца на Штранду, 21. и 22. јуна

Књижевни и музички маратон у Библиотеци на Штранду, у ноћи дугодневице, одржаће се 21. и 22. јуна, у оквиру програмског лука Тврђава мира, а у организацији Бибиотеке Града Новог Сада.

Програм почиње од заласка сунца и траје до његовог изласка. Књижевници читају одломке из својих дела, с њима наизменично наступају рецитатори који казују стихове класика, а музичари изводе различите композиције класичне и џез музике.

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.


„Stand Up“ вече Николе Радојловића „Мала непријатност“ у Дому културе, 22. јуна

Како је настао шоу „Мала непријатност“?

Никола се сморио када је схватио да његов вреднији имењак Јокић има 7 година мање. Обрадује се кад чује да још има младих који слушају праву, квалитетну, изворну Секу Алексић из 2003. године, а не ове аутотјун глупости данас. Случајно је открио да може да задовољи више непознатих жена истовремено, и од тада не пропушта да понесе лепезу у аутобус.

У свој живот увео је новине попут јоге, групне психотерапије, чашице жестине после ручка, а све то да би се само осећао стандардно.

Претерано инспиративна свакодневница му је дијагностикована пре пар година због чега је умало завршио на инспиратору. Ипак, сада је добро, односно, стандардно, а све што му се дешавало скупио је у две речи: ,,Мала непријатност“.

Вече води Ален Марковић.

Специјал „Мала непријатност“ је премијерно изведен на 11. фестивалу комедије „Stand Up“ фест у Бен Акиби 12. октобра 2021. године.

Никола Радојловић је последњих шест година члан организације Standup.rs и његов смисао за хумор је нешто што би неко назвао црни хумор, а онај ко зна Николин рад, највероватније би само климао главом и смејао се.

Стенд-ап вече Николе Радојловића „Мала непријатност“ одржаће се у среду 22. јуна са почетком у 20 часова у Дому културе.


Концерт Саре Јовановић и Ангелине 24. јуна- Новосадски сајам, Хала 2
Фото: Gigstix

Једна бина и два концерта музичких звезда чији хитови владају нашим топлистама.
„Мушкарчина“, „Дивља“, „Оригами“, „Пиле моје“ само су неке од песама које ће Сара Јо и Ангелина извести уз посебно осмишљене сценске наступе и врхунску продукцију.

Овај музички спектакл биће употпуњен „Dj“ наступима и гостима изненађења.

Концерт почиње од 20.00 часова.

Карте можете купити на сајту Gigstixa“


Наступ „Jamiroquai Real Tribute Band“ у Дому Културе 24. јуна

„Real Tribute Band To Jamiroquai“ својим аутентичним звуком диско, фанка и Р&Б, а преноси публици јединствени звук и кореографију бенда Jamiroquai.

Осмочлани састав учиниће да проведете незаборавну ноћ уз хитове као што су: Little L, Cosmic Girl, Love Foolosophy, Virtual Insanity и многи други …

Улазнице су у продају по цени од 600 динара. а доступне су на „Gigstix“ продајним местима, као и онлине.


Сајам аутомобилчића – 25. јун на  платоу испред СПЕНС-а
Фото: PrtSc/Facebook/events

Циљ организовања манифестације јесте реализација догађаја који Новом Саду дају ноту забаве и радости, пре свега међу млађом популацијом, као и афирмација колекционарства и програма који су усмерени ка едукацији о безбедности у саобраћају. Манифестација је сајамско-фестивалског типа, а чине је излагачки штандови, полигон за вожњу аутомобилчића на даљинско управљање, наградна игра и други пропратни садржаји од интереса за младе. Манифестацију подржава и један део јавних предузећа са својим специјалним возилима чије су макете играчака омиљене међу најмлађима. Циљна група јесу млади узраста до 15 година, колекционари и љубитељи аутомобилизма.


Ноћни маратон – 25. јуна на Кеју

Ноћни маратон је рекреативна трка међународног карактера, са учесницима из преко 30 земаља света. Одржава се ноћу, у време међународне прославе Дана Дунава и у његову част. Сви који буду трчали те ноћи обалом ове величанствене реке, подсетиће се још једном да су и сами део природе која их окружује. Својим присуством велики број заљубљеника рекреације и природе ће кроз физичку активност скренути пажњу и подићи свест о очувању највећег европског екосистема, и тако се прикључити другим подунавским градовима.

Детаље маратона и цео програм можете пронаћи на сајту организатора: www.nocnimaraton.rs


Бетовен маратон – 26. јуна у Градској концертној дворани

Београдска и Дортмундска филхармонија ће наизменично извести осам симфонија, 26. јуна од ујутро до увече, са више пауза, у Градској концертној дворани, у оквиру НЕО фестивала. Извођење „Девете симфоније” ће бити реализовано као велики концерт на отвореном, у 20.22 сати.

Бетовен маратон спаја четири града, од тога два побратима, немачки Дортмунд и Нови Сад, који игром судбине деле сличну историјску позадину двадесетог века. Нови Сад, Београд, Дортмунд (Немачка) и Брно (Словачка), удружују се у једном од највећих подухвата Европске престонице културе – извођењу девет Бетовенових симфонија у Новом Саду, у току једног дана.

Кулминација Бетовен маратона биће „Девета симфонија” и чувена „Ода радости”, у част Европи и европским тековинама, које ће удруженим снагама извести Београдска и Дортмундска филхармонија, Словачки филхармонијски хор, са четворо солиста из Холандије, Аустрије и САД-а.

Улазнице ће се продавати за сваки концерт посебно у целокупној продајној мрежи „Gigsтix“ .

Цена карте за један концерт, за првих сто улазница, биће 1700 динара, а пакет 3+1 (једна бесплатна улазница на три купљене) важиће за куповину у оквиру сваког појединачног концерта.

Уживајте!

Počela „Egzit groznica“, smeštaj za vreme festivala već uveliko razgrabljen

Преузмите андроид апликацију.