Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Овог викенда почиње зимска бајка у Новом Саду! (25. и 26. новембар)

Стигли смо до последњег викенда у месецу новембру. Иако последњи у овом месецу ништа мање није вредан. Викенд који је пред нама је створен за уживање и добар провод.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:

Од ове суботе, 25. новембра можете уживати у магији која ће се задржати на тргу слободе до 26. децембра.

Данас се отвара Новосадски Зимзоленд.
Фото: Facebook.com

Празнична атмосфера ће бити употпуњена разноврсним програмом који ће сваког дана окупљати стотине посетилаца.

У  кућицама које ће бити постављене на тргу посетиоци ће имати прилику да пробају кувано вино, разна пива, храну специфичних укуса, као и да купе сувенире и новогодишње украсе.

У свакој кућици чучи један мали, божићни свет који својим мирисима и укусима враћа на најушушканија места у сећању.

Фото: Градске инфо
Поред магије, овог викенда очекује нас и много добре музике.

Бунт рок фестивал, 25. новембра у КС Свилара

Канда Коџа и Небојша + E-Play + Bunt Showcase. БУНТ рок фестивал је настао (2015.) из емисије  – најдуговечније телевизијске рок емисије у региону, која постоји у континуитету на РТС-у већ 20 година.

Фото: new.gigstix.com

Седмо издање БУНТ рок фестивала – својеврсне националне музичке платформе за афирмацију нових аутора и бендова и освежавање домаће рок сцене одржано је у јуну 2023.

CON представља једнодневни showcase који це се одржати 25. новембра од 20:00 часова у КС Свилара, Нови Сад, а у ком ће учествовати три победничка бенда Бунт фестивала и три већ афирмисана бенда који су уједно и велики пријатељи фрстивала.

Напомена:

Сав приход организатора, биће дониран у хуманитарне сврхе!

Журка „Драги Браво“ у Хали 2, субота, 25. новембра

Фото: new.gigstix.com

Ова журка ће бити нешто посебно, с најбољом музиком, сјајном атмосфером и пуно забаве за све госте. Очекујте најбоље ДЈ-еве, светлосне ефекте, визуелне пројекције и невероватну забаву која ће трајати до јутра.

Не пропустите прилику да будете део ове јединствене журке и доживите незаборавно искуство које ће се препричавати дуго времена.

Дечји годишњи фолклорни концерт КУД-а „Нера” Нови Сад

Дечји годишњи фолклорни концерт КУД-а „Нера” Нови Сад одржаће се у суботу, 25. новембра 2023. на позоришној сцени Гимназије „Лаза Костић” у Новом Саду (Ул. Ћирила и Методија 16) са почетком у 18 сати.
Сем домаћина, који чине две групе дечјег састава КУД-а „Нера“ Нови Сад под уметничким вођством Мирјане Вукчевић и Драгане Јакшић, наступиће још и гости: КУД „Младост” Лединци и КУД „Милан Мића Сучевић” из Житишта.

Прослава 20 година Београдског барока у недељу, 26. новембра у КС Еђшег

У Културној станици Еђшег биће одржан концерт Београдски барок, реномираног домаћег музичког ансамбла који се бави историјски информисаном извођачком праксом западноевропске музике 17. и 18. века изводећи репертоар на копијама инструмената из тог периода.

Концерт почиње у 19:00 часова, а улаз је СЛОБОДАН.

Фото: Градске инфо

Фестивал фолклора Срба из региона 26. новембра у Српском народном позоришту од 18:оо часова

Фестивал фолклора Срба из Крајине, Републике Српске и Федерације БИХ је репрезентативна манифестација која чува и негује нематеријално културно наслеђе Срба из региона. Основни циљ Фестивала је презентација, преношење и очување изворне крајишке игре, песме и плеса.

Фото: snp.org.rs

Организатори фестивала су Савез Срба из региона и Завичајно удружење „Сава Мркаљ“. Фестивал се реализује у Српском народном позоришту у Новoм Саду, на Великој сцени Јован Ђорђевић.

Фестивал је ревијалног карактера и окупља велики број културно-уметни­чких друштава Србије, које чине Срби пореклом из региона, и који уз игру и песму евоцирају успомене и одржавају животну нит са завичајем.

Широм Србије, а нарочито Војводине, данас активно ради велики број културно-уметничких друштава и певачких група које негују бисере српске изворности.

Фестивал окупља преко 300 учесника, чланова културно-уме­тни­­­чких друштава. Поред КУД-ова из Србије учествују и КУД-ови из Хрватске, Републике Српске и Федерације БИХ, који раде на очувању културног наслеђа Срба у региону а који и даље живе на тим просторима.

Циљ фестивала је да афирмише рад тих културно-уметничких друштава и да домаћој јавности покаже да у региону и даље постоји свест за очувањем културе и традиције Срба.

Фестивал је од изузетног значаја за очување српског културног наслеђа, како Срба из региона, тако и Срба у Србији.

Улаз је БЕСПЛАТАН.

Репертоари у позориштима за овај викенд:

Српско народно позориште:

  • Субота, 25. новембар од 19:30 часова представа „Лажа и паралажа“

Позориште младих:

  • Субота, 25. новембар од 11:оо часова представа „Прадевојчица“ и од 19:оо часова представа „На вуковом трагу“
  • Недеља, 26. новембар од 11:00 часова представа „Ко је рекао мјау“ и од 19:оо часова представа „Коралина“

Театар 34

  • Субота, 25. новембар монодрама „Лала“ младог и перспективног глумца Стефана Остојића од 20:оо часова

Театрило

  • Недеља, 26. новембар представа „Побуна лутака“ од 17:00 часова
Јавно предузеће ,,Спортски и пословни центар Војводина“ обавештава посетиоце да ће због хокејашког турнира овог викенда  бити измењен распоред грађанских смена клизања.
Фото: Pixabay/ guvo59

Грађанима ће дворана бити на располагању у следећим терминима:

Субота, 25. новембар

НЕМА СМЕНА

Недеља, 26. новембар

Од 18.00 до 19.30

Од 20.00 до 21.30

Уживајте!

Iza poznate novosadske dobrotvorke Marije Trandafil ostala su mnoga zdanja, a „Kuća kod ikone“ jedno je od njih (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.