Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Овог викенда Новосађани се купају на Штранду! (28. и 29. јануар)

Сви знамо шта подразумева викенд! Време од петка или суботе после подне до понедељка ујутро. Једва чекамо викенд да мало одморимо или да одемо у неко друго место, али овај викенд је пун дешавања у Новом Саду, тако да нема потребе да идете било где, све што вам треба је овог викенда у нашем граду.
Фото: Градске инфо
Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:

Познато је да је Нови Сад пун хуманих и добрих људи, људи који су спремни да помогну другима. Тако је наш суграђанин ж Немања Миловић  одлучио да организује хуманитарно улажење у Дунав „За Ланину животну битку“ у суботу 28. јануара у 13:00 часова на Штранду.

Сви су позвани да присуствују и помогну малој Лани. Да учествују су позвани само они који имају искуство са туширањем хладном водом и који су у тренингу. Сви који желе да уђу у Дунав симболично ће платити учешће 500 динара. Сва средства прикупљена иду за Ланино лечење.

Фото: PrtSc/Facebook.com
Хајде да вам откријемо шта вас чека у Биг шопинг центру овог викенда. И не само овог викенда већ све до 8. фебруара.

Шопинг центар Биг вас позива да дођете заједно са својим малишанима и одлично се забавите. Радним данима од 14:00 до 20:00 часова, викендом од 12:00-20:00 часова, свратите у атријум центра и омогућите им да учествују у интерактивној изложби.

Деца ће имати прилику да посете игло, сазнају све о животу Ескима, као и о томе како ради компас. Сва деца ће помоћи у изградњи мини игла и сазнати како Ескими успевају да изграде своје склонише, учити о животињама са северног пола, биће занимљив фото панел са поларним медведом и многе друге активности.

Биг вас чека да заједно истражујете, учите и забавите се.

Фото: PrtSc/bigcenters.rs

А у Променади поводом нових авантура дружине Кикорики, у биоскопу Синеплекс Променада организован је Породични викенд 28. и 29. јануара од 14 до 17 часова.

Биоскоп Синеплекс Променада позива све малишане да им се придруже овог викенда, учествују у бесплатним креативним активностима и погледају нови анимирани цртаћ. Карте су у продаји на благајни биоскопа и путем апликације „CineplexRS“!

У суботу, 28. јануара, очекује вас бесплатна креативна радионица, а у недељу, 29. јануара „face painting“.

Вила четкица дружиће се са децом током Породичног викенда, а сви малишани који погледају филм „Кикорики: Већ виђено“ добиће на поклон и оригинални постер из филма.

Фото: Промо
А да ли можете да замислите Уроша Предића као стрип јунака?

У оквиру пројекта „Урош Предић за све”, биће организована радионица за младе „Предић као стрип јунак” у суботу, 28. јануара у 14.30 часова у Галерији Матице српске.

На истом месту, наши најмлађи могу да  се опробају у  музичким мозгалицама. Радионица Музичке мозгалице одржаће се у суботу, 28. јануара у 16 сати у Галерији Матице српске. Радионица је намењена деци узраста од 7 до 12 година са или без предзнања музике и без предуслова за музичке способности.

Фото: Градске инфо
И позоришних представа неће мањкати овог викенда. Малишани могу да уживају у следећим представама:
  • Културна станица Еђшег, недељаод 11:00 часова представа „Цврчак и мрав“
  • Позориште младих, суботу од 11:00 часова представа „Путовање са Светим Савом“ и недеља од 11:00 часова представа „Мачак у чизмама“
  • Театрило, недеља од 17:00 часова представа „Једрењак у кукурузу“
И старији суграђани могу да уживају у фантастичном позоришном репертоару овог викенда:
  • Позориште младих, субота од 19:30 представа „Петријин венац“
  • Академија уметности Нови Сад, субота од 20:00 часова представа „Тата стиже кући“
  • Свечана сала НИС-а, недеља од 20:00 часова представа „Сокин и Босина“
  • Гимназија Лаза Костић, субота од 20:00 часова представа „Држ’ – не дај“
  • Српско народно позориште, субота од 19:00 часова представа „Враголанка“ и од 19:30 часова представа „Ујеж“

Недеља у Српском народном позоришту је резервисана за интернационални концертни спектакл. За музику Ханса Цимера „Lords of the sound“ у два термина од 17:00 и од 20:00 часова.

У Герили викенд је резервисан за смех. Овога пута на сцени Гериле ћемо видети наше домаће комичаре са својим шоом Војвођанско вече.

И овога пута предвођени сјајним Душаном Варничићем за многе познат као легенда „Арброта“ тако бар кажу фанови портала „Енглески Фудбал“ који успешно води већ годинама, а зашто су га лагали у детињству ћете чути ако дођете на наступ, и овог пута део је екипе је Жарко Медар Цуба препознатљив по својим играма речи, и наравно добро познати Небојша Грујић у стенд ап круговима познатији као Др Грујач. Небојша је једини дођош из ове екипе,а добро нам је понзато да мора бити бар један дођош ће вам рећи у чему је разлика у животу између Новог Сада и Лознице, зашто му је отац био тако строг у детињству и многе друге.

Фото: Градске инфо

У Сремским Карловцима биће одржан други Карловачки бувљак у недељу, 29. јануара у башти гостионе „Код 4 Лава“ у центру Сремских Карловаца од 10:00 часова. На Карловачком бувљаку посетиоце очекују искључиво старе (антикварне) ствари.

Уживајте!

Kako su Novosađani odbranili grad od nepredvidive sile – Dunava?

Преузмите андроид апликацију.