Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Овог викенда Бачки Зоо врт се претвара у уметност; Најмлађе очекује едукација и забава (ФОТО)

Бачки Зоо врт основан је у августу 2021. године и настао је из љубави према домаћим животињама. Овде можете да доведете децу, како на радионице тако и ради боље спознаје домаћих животиња. У суботу 26. августа, у овом зоо врту малишане очекује богат програм о заштити животиња, едукација, такмичења и награде
Фото: Уступљена фотографија/Илустрација

“ Постојимо две и по године, а прошле године смо решили да наш мали зоо врт има своју манифестацију. Одлучили смо да то буде “зоо арт”, односно да уметност буде заступљена у дворишном манифесталу. Овакви типови манифестација се не праве више, ми смо једини у околини. У програму ће учествовати музичари, песници, глумци а фестивал ће бити хуманитарног карактера. Сакупљаћемо средства за напуштене животиње из “зелених шапа” у Зрењанину. Они поседују око 130 паса и мачака, а трошкови су велики. Улаз је бесплатан, а биће промоција вегетаријанске хране. Фестивал ће бити усмерен ка заштити животиња, и едукацији. На манифестацији ће бити глумци из Српског народног позоришта, и глумица Искра Брајовић, два локална бенда, и рок бенд за крај“- рекао је Ђорђе Плавшић, власник овог зоо врта.

Фото: Уступљена фотографија/Илустрација

„С обзиром да је овогодишњи циљ едукација о заштити животиња, теме ће бити мало озбиљније а песници ће интрепетирати песме о животињама. Биће организоване две радионице за децу. Малишани ће имати могућност такмичења за најбољи рад, а са темом животиња. Прва три места очекују награде. Друга радионица биће витешка, која ће децу упознавати са израдом средњовековног оруђа. Такође, малишани ће моћи да се опробају у мачевању. Мачеви ће бити израђени од сунђера, а моћиће и да се сликају са витезовима“- рекао је Плавшић.

Доделићемо захвалнице и дипломе. Ове године доделићемо награду за четири “најдругара”.

Програм почиње у 14.00 часова, на адреси Лазе Костића 135 у Ковиљу. Улаз је бесплатан, а донација је слободна воља.

Novosađani, budite humani i kada su paklene vrućine! (ponedeljak, 21. avgust)

Преузмите андроид апликацију.