Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово су слаткиши од којих се не гоји и једу се без гриже савести!

Ако желите да смршате или смањите унос нездравих слаткиша, опције као што су мус од тамне чоколаде или чиа пудинг могу бити здрава замена.
Фото: Pixabay/ AdelinaZw

Ако покушавате да смршате или једноставно желите да се храните здраво, ретко ћете посегнути за чоколадном тортом или другим нездравим слаткишима.

Ако се неком режиму исхране не мора да значи да морате потпуно да избегавате слаткише. И даље можете да уживате у десертима од којих се нећете угојити, тако кажу нутриционисти.

Следеће посластице ће задовољити ваше потребе за слатким, а нећете унети тоне шећера и калорија. Неке чак имају и невероватне нутритивне предности:

Воћни сладолед

Воћни сладолед је забаван подсетник на детињство за многе и савршена је замрзнута алтернатива за све који желе да избегавају млечне производе. Ипак, будите опрезни: неки сладоледи које можете пронаћи у продавницама садрже додатак шећера. Сигурна опција може бити припрема домаћег сладоледа са састојцима као што су јагоде, брескве, црна чоколада и лубеница.

Мус од тамне чоколаде

Мус од тамне чоколаде доноси обиље антиоксиданата из тамне чоколаде, а додатак кокосовог млека, сировог меда и ваниле заслађује горку црну чоколаду и такође пружа здравствене предности. Једна од најупечатљивијих карактеристика црне чоколаде је њен висок садржај антиоксиданса. Антиоксиданси укључују витамине, минерале и фитокемикалије – корисна биљна једињења.

Пудинг од чија семенки

Пудинг од чиа семена може бити још једна здрава алтернатива слаткишима са шећером, а садржи чиа семенке, незаслађено кокосово млеко, екстракт ваниле, мед и бобице. Чиа семенке су пуне антиоксиданата, добрих масти и влакана, а влакна ће вас дуже држати ситима и спречити да грицкате храну пуну шећера.

Банана хлеб

Банана хлеб са кокосовим брашном је хранљива и укусна алтернатива традиционалном хлебу од банане, коју често воле они који траже здравији начин живота или желе да смршају. За разлику од хлеба од банане направљеног од вишенаменског брашна, ова верзија је без глутена и са знатно нижим садржајем угљених хидрата, што га чини погодним избором за појединце који желе да управљају својим уносом калорија и смање потрошњу угљених хидрата.

Kada da koristite maslinovo, a kada suncokretovo? – Nutricionisti savetuju koja su najzdravija ulja za pripremu hrane

Преузмите андроид апликацију.