Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово су најпопуларније дестинације за лето 2023. године

Сунце, море, плажа, песак и квалитетан одмор су све симболи лета – омиљеног годишњег доба многих! Лето ће ове године код нас стићи 21. јуна у 16:57 часова, и трајаће све до 22. септембра.
Фото: Unsplash/Nihat Sinan Erul
Како се ближи лето, једно од главних питања је свакако “Где ћеш на море?”. Портал Војводина уживо разговарао је са Небојшом Стевић из туристичке агенције “Лидер Травел” и открио које су то туристичке дестинације најпопуларније ове године.

Како су нам открили из агенције, највећа тражња за ову годину што се тиче летњих дестинација је за Турску (авионом) и Грчку (аутобус/авио превоз).

Генерално највише путника се ипак одлучује за авио аранжмане за Турску, првенствено због цена које су нешто ниже у односу на Грчку.

Фото: Unsplash/Matthieu Oger

Поред тога, веома интересантне дестинације ове године су Египат (током целе године) и Тунис.

Иако нам се чини да се ове године више прича о летовању него прошле, из агенције наводе да је тражња веома слична у односу на прошлу годину.

Што се тиче породичних путовања, велики број путника се одлучује за дестинације у Турској – Кемер или Алања. Најчешће су то хотели који имају занимљив садржај за децу.

Ту су и дестинације за парове, поред Турске интересантне атракције су и на Јонској обали попут Парге, Лефкаде или Кефалоније, или других острва у Грчкој као што су Тасос, Крит и Родос.

Ипак, за разлику од породичних и путовања у пару, велика друштва и екипе се одлучују за дестинације на којима се организују журке као што су Закинтос, Кавос или Кушадаси.

Једна од популарнијих дестинација сваке године је и Сицилија, више о овој дестинацији можете прочитати овде.

Свакако, иако се будете одлучили за неку нама ближу дестинацију попут Црне Горе, нећете погрешити, јер је оно најважније – одмор свуда загарантован!

Šta vaše omiljeno alkoholno piće govori o vama?

Преузмите андроид апликацију.