Пилетина је једна од најчешће коришћених врста меса. Доступан је, благог укуса без јаког мириса, али и приступачан.
Сви волимо да једемо пилетину. Ово месо богато разним хранљивим материјама, корисним за здравље организма. Укусно је и може се припремати на разне начине.
Међутим, не сматрају се сви делови пилетине добри за људско тело.
Захваљујући искуству многих кувара који су своја кулинарска искуства пренели стручњацима, као и знању технолога, откривено је које делове пилетине не треба конзумирати јер су штетни по здравље.
Дакле, када једете пилетину, боље је да не конзумирате кожу, која се у потпуности састоји од масти и, поред тога, може да садржи велики број бактерија.
Такође, препоручује се да се плућа не једу јер чак ни топлотна обрада на високој температури не уклања у потпуности све паразите из њих.
Стручњаци су вам такође саветовали да не користите главу, јер се управо у овом делу пилетине акумулирају све штетне материје које животиња једе током свог живота.
Како да сликате храну за Инстаграм – Пилетина и пиринач нису фотогенични
Преузмите андроид апликацију.