Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово поврће једите сваки дан ако можете

Парадајз топи масноће, позитивно утиче на крв и помаже у варењу, па ово поврће једите сваки дан ако можете. Многи људи не конзумирају довољно често парадајз, а постоји неколико важних разлога зашто би то требало да се промени.

Истраживања показују да ликопен, који се налази у парадајзу, може да спречи развој ћелија рака, посебно рака простате, желуца и дебелог црева.

Корисно је знати и да се кувањем парадајза повећава ниво ликопена у поређењу са свежим или сировим парадајзом.

Парадајз је богат витамином Ц, који је природни антиоксиданс. Осим тога, садржи витамин А, гвожђе и калијум, који играју кључну улогу у одржавању здравља нерава и нормалној циркулацији крви.

Витамин К, присутан у парадајзу, важан је за згрушавање крви.

Свакодневно једење парадајза такође ће вам помоћи да одржите кожу здравом и сјајном.

Парадајз може смањити штету узроковану конзумирањем дувана захваљујући кумарину и хлорогенској киселини које садржи.

Ако желите да смршате, парадајз вам може бити од велике користи. Има мало калорија и богат је влакнима, што ће вас дуже држати ситим. Поред тога, помаже у топљењу масти.

Recept dana: Zapečene tikvice sa sirom

Преузмите андроид апликацију.