Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Oво пиће убрзава старење

Данас постоје многе креме и третмани којима можемо успорити старење, када га већ не можемо зауставити. Међутим, стручњаци упозоравају да овај исти процес старења можемо убрзати и сопственим лошим навикама.
Фото: Pixabay/bridgesward

Између осталог, у најновијим истраживањима откривено је да конзумација једне врсте пића заиста може да убрза старење. Према истраживањима, један од најгорих напитака који ће изазвати старење коже је алкохол у којем многи људи данас уживају у вишку.

Научници су закључили да осам или више алкохолних пића недељно има потенцијал да утиче на изглед коже, изазивајући проблеме као што су надутост, тамни кругови, дефинисане боре на лицу и проширени крвни судови. то ће постати видљивије.

Између осталог, алкохол буквално дехидрира кожу, што је један од најчешћих разлога за превремено старење.

Кожа ће постати тања и сувља како старите, али фактори попут конзумирања алкохола то могу убрзати.

Конзумирање алкохола у великим количинама може прерано да стари кожу због поремећаја сна, сматрају стручњаци.

У новој студији откривено је да мушкарци који пију веће количине алкохола имају више проблема са спавањем, а управо недостатак сна може довести до проблема са кожом јер неће имати времена да се опорави и регенерише, што је превелики стрес за кожу.

Ово истраживање потврђује да поред физичких знакова старења услед недостатка сна, овај проблем може смањити способност тела да се опорави од стреса из околине. Такви стресови су излагање сунцу, примена неквалитетних козметичких производа, загађење ваздуха и дим цигарета.

Evo zašto je dobro da se počastite čašom crnog vina

Преузмите андроид апликацију.