Постоји неколико ствари које никада не би требало да радите са млевеним месом да бисте спречили ширење бактерија.
Не замрзавајте га у оригиналном паковању, односно контејнеру „превученом“ провидном фолијом.
Није довољно дебео да га заштити од исушивања када се замрзне. Због тога је млевено месо најбоље умотати у фолију и ставити у кесу за замрзивач.
Да би се месо добро замрзнуло и спречило ширење штетних микроорганизама, замрзивач мора непрекидно да ради на -18 степени Целзијуса.
Такође не морате да га одмрзавате у микроталасној пећници јер ће се спољни слој буквално кувати док се средњи слој одмрзава.
Најбоље је држати се старог правила да се месо прво стави у воду и сачека.
Не стављајте га на незагрејан тигањ јер ће се залепити за њега.
Увек прво сипајте уље, па додајте месо и пропржите га.
Преузмите андроид апликацију.