Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово немојте никада да радите са млевеним месом

Постоји неколико ствари које никада не би требало да радите са млевеним месом да бисте спречили ширење бактерија. 
Фото: Pexels/Angele J

Не замрзавајте га у оригиналном паковању, односно контејнеру „превученом“ провидном фолијом.

Није довољно дебео да га заштити од исушивања када се замрзне. Због тога је млевено месо најбоље умотати у фолију и ставити у кесу за замрзивач.

Да би се месо добро замрзнуло и спречило ширење штетних микроорганизама, замрзивач мора непрекидно да ради на -18 степени Целзијуса.

Такође не морате да га одмрзавате у микроталасној пећници јер ће се спољни слој буквално кувати док се средњи слој одмрзава.

Најбоље је држати се старог правила да се месо прво стави у воду и сачека.

Не стављајте га на незагрејан тигањ јер ће се залепити за њега.

Увек прво сипајте уље, па додајте месо и пропржите га.

Recept dana: Krem supa od kurkume i povrća

Преузмите андроид апликацију.