Почетна > Нови Сад
Актуелно Индекс Нови Сад

Ово морате знати ако желите собу у новосадском студентском дому

Бруцоши који желе да конкуришу за смештај у домовима Студентског центра Нови Сад у Новом Саду, Зрењанину и Сомбору, све детаље о конкурсу и начину подношења пријава могу пронаћи у водичу за студенте.
Фото: Градске инфо

Водич може да се преузме у електронском формату са сајта Студентског центра Нови Сад, или у штампаном облику у служби смештаја, и на пријавницама свих студентских домова.

„Рад Студентског центра Нови Сад је крајње транспарентан и ми из године у годину настојимо да унапредимо нашу отвореност и комуникацију са студентима. У водичу за 2022/2023. годину су објављене детаљне информације о квалитету смештају и пратећим садржајима у свим домовима, које су студентима важне приликом доношења одлуке за који дом да конкуришу. Објављени су сви важни бројеви телефона и e mail адресе у свим домовима како би се студентима олакшала комуникација и добијање неопходних информација. И што је најважније објављен је списак свих докумената које треба прикупити и комплетна процедура подношења пријава“, каже директор Студентског центра Зоран Мартиновић.

Конкурс за бруцоше траје од 1. до 15. септембра, а за студенте свих осталих година од 16. септембра до 1. новембра 2022. године.

Студентима је на располагању 2.653 слободних места у домовима у Новом Саду, као и 208 места у Студентском дому у Зрењанину и 143 места у Сомбору, 10% смештајних капацитета наменски је опредељен за смештај студената из осетљивих друштвених група. У домовима у Новом Саду из расподеле је издвојено 60 места, за међународну размену је резервисано 40 места, а 20 места ће бити економска.

У водичу је побројан списак докумената који треба да доставе бруцоши и студенти из осетљивих група.

Бруцошима су потребна четири документа.

Пријава на конкурс, уверење да су о трошку буџета уписали прву годину студија, оверене копије сведочанстава за све разреде средње школе и уверење о приходима по члану породице.

Студенти из осетљивих група који према редоследу на Коначној ранг листи нису добили смештај у првој расподели имају право да поднесу захтев Студентском центру, односно Служби смештаја, да се посебно рангирају у оквиру наменски опредељених капацитета установе ( до 10% укупних капацитета ).

Пријаве се предају у у Служби смештаја Студентског центра Нови Сад која се налази у приземљу студентског дома „Слободан Бајић”, на адреси др Симе Милошевића бр. 10. Студенти који конкуришу за смештај у Сомбору и Зрењанину пријаве могу предати у тамошњим студентским домовима. Водич  може да се преузме са овог линка.

Univerzitet u Novom Sadu raspisao konkurs za upis na MAS forenzika

Преузмите андроид апликацију.