Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово јефтино поврће једите сваки дан: Спречава згрушавање крви, топи сало, помаже код варења

Поврће број 1 по кардиолозима.
Фото: Pexels/RDNE production

Многи људи не конзумирају парадајз довољно често, а постоји неколико важних разлога зашто би то требало да се промени.

Истраживања показују да ликопен, који се налази у парадајзу, може спречити развој ћелија рака, посебно рака простате, желуца и дебелог црева. Такође је корисно знати да се кувањем парадајза повећава ниво ликопена у поређењу са сировим парадајзом.

Парадајз је богат витамином Ц, који је природни антиоксиданс. Осим тога, садржи витамин А, гвожђе и калијум, који играју кључну улогу у одржавању здравља нерава и нормалне циркулације крви.

Витамин К, присутан у парадајзу, важан је за згрушавање крви. Свакодневно конзумирање парадајза такође ће вам помоћи да одржите кожу здравом и сјајном.
Парадајз може смањити штету изазвану конзумирањем дувана захваљујући кумаринској и хлорогенској киселини које садржи.

Ако покушавате да смршате, парадајз ће вам бити од велике помоћи. Има мало калорија, а богат је влакнима, што значи да ће вас дуже држати ситим и у потпомаже да се сало топи боље.

Ако можете, потрудите се да га једете сваки дан.

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке