Доказано је да цимет, између осталог, смирује варење и побољшава функцију мозга.
Како је показало прелиминарна истраживања, представљена још 2017. године, на конференцији Америчког удружења за срце, зачин цимет топи масне наслаге на стомаку.
Научници су 12 недеља спроводили експерименте на пацовима и давали им дијететске суплементе на бази цимета, док су их истовремено хранили висококалоричном храном.
Тестови су били запањујући и показали су да су пацови након узимања суплемената са циметом имали више антиоксиданата и антиинфламаторних молекула у свом телу него раније.
Исто тако, смањена им је тежина и обим струка, без обзира на то што су јели висококалоричну храну.
Доказано је да цимет, између осталог, смирује варење и побољшава рад мозга, односно побољшава разумевање новог материјала.
У студији из 2015. спроведеној на Универзитету Раш у Чикагу, показало се да цимет повећава производњу протеина који помажу у организовању и складиштењу информација.
Истраживања кажу да је само стављање прстохвата млевеног цимета у кафу или овсене пахуљице довољно да побољшате своје памћење.
Преузмите андроид апликацију.