Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово је прави начин припреме смрзнутог грашка

Грашак је махунарка веома слатког укуса и одличан извор протеина. Замрзнути грашак се брзо кува, па се врло лако припрема. Али током припреме често губи текстуру и светло зелену боју.
Фотo: Pixabay/tobrother

Разлог лежи у неправилној припреми. Замрзнути грашак не треба кувати, већ га одмах по вађењу из замрзивача ставити у кључалу воду.

Ово „правило” важи и за остало смрзнуто поврће.

Ово су упутства:
  • Не дозволите да поврће прокључа
  • Грашку или кукурузу додајте мало шећера да поврће буде још слађе
  • Немојте додавати со пре сервирања јер то може да дехидрира поврће
Савети за најбољи грашак:
  • Прво испразните врећу смрзнутог грашка у лонац
  • Додајте шест кашика путера, бели лук и мало шећера
  • Крчкајте на средњој ватри док се путер не отопи и грашак не скува
  • Посолите и побиберите јело и послужите.

Šta osobe sa dijabetesom treba da znaju o palenti i kako utiče na nivo šećera u krvi

Преузмите андроид апликацију.