Грашак је махунарка веома слатког укуса и одличан извор протеина. Замрзнути грашак се брзо кува, па се врло лако припрема. Али током припреме често губи текстуру и светло зелену боју.

Разлог лежи у неправилној припреми. Замрзнути грашак не треба кувати, већ га одмах по вађењу из замрзивача ставити у кључалу воду.
Ово „правило” важи и за остало смрзнуто поврће.
Ово су упутства:
- Не дозволите да поврће прокључа
- Грашку или кукурузу додајте мало шећера да поврће буде још слађе
- Немојте додавати со пре сервирања јер то може да дехидрира поврће
Савети за најбољи грашак:
- Прво испразните врећу смрзнутог грашка у лонац
- Додајте шест кашика путера, бели лук и мало шећера
- Крчкајте на средњој ватри док се путер не отопи и грашак не скува
- Посолите и побиберите јело и послужите.
Šta osobe sa dijabetesom treba da znaju o palenti i kako utiče na nivo šećera u krvi
Преузмите андроид апликацију.