Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово је поза у којој треба да спавате како вам не би било вруће

Стручњаци препоручују да спавате у овом положају.
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Иако је по дану врућина често неподношљива, она може бити још и већи проблем ноћу. Ако се целу ноћ вртите по кревету тражећи најбољу позу за спавање и тражите најхладнији део јастука, стручњак за спавање Џејмс Лејнхард каже да постоји положај спавања у којем ћете бити мирнији по спарном времену.

Положај спавања и те како може утицати на квалитет сна током врућих вечери, а стручњак саветује да избегавате спавање на стомаку, осим ако баш морате због здравља. Наиме спавање на стомаку може узроковати неправилно дисање и уопште немир, што никако није корисно за време топлог времена.

Он тврди и да је положај у којем лежимо велики фактор којим можемо контролисати расхлађивање тела, а најбољи је, каже, положај који назива ‘сањар’; што значи лежање у полу-феталном положају.
Фото: PrtSc/Twitter/Levitex Sleep

– Ако се ноћу вртите и окрећете, откуцаји срца вам расту. Због тога вам је топлије јер више крви пумпа телом, тако да ће вам бити још топлије и кад је напољу превруће – објаснио је.

Рекао је и да је, из њиховог искуства, важно обезбедити удобност у кревету, као и намештати се у споменути положај јер је то најбољи начин да се ноћу одржи нижа телесна температура.

Evo kako magnezijum može pomoći u borbi protiv letnjeg umora

Преузмите андроид апликацију.