Домаћице већ спремају све што је потребно за зиму, а неке полице су већ украшене теглама са соком од парадајза, џемом и ајваром.
Иако ћете се сложити да је лакше отићи до продавнице и купити готов производ, жене са наших простора и даље остају верне традицији и укусу који ништа не може да замени.
Најважнија ствар приликом припреме зимнице је правилна припрема флаша и тегли.
Овај корак не смете да прескочите, јер ако флаше или тегле нису 100% чисте, сав ваш труд може да пропадне.
Да су савети наших бака вредни колико и злато, доказују и ове, са којима ћете на најбољи и најбржи начин припремити тегле и флаше за зимницу.
Прво што треба да урадите је да добро оперете тегле и флаше детерџентом за судове који иначе користите. Када се оцеде, нежно их обришите чистом памучном крпом.
Обавезан корак је стерилизација стаклене амбалаже у коју ћете ставити зимницу.
Загрејте рерну на 100 степени, тегле поређајте у плех са отвором надоле и ставите да се загреју 15-20 минута.
Пажљиво их извадите из рерне и слободно додајте џем, ајвар, поврће…док су тегле још топле.
Међутим, оно на шта многи забораве су чепови и поклопци, који такође морају бити савршено чисти, а најбоље их је прокувати у великом лонцу.
Преузмите андроид апликацију.