Постоје одређене намирнице које никада не би требало стављати у микроталасну из здравствених разлога, због нереда у кухињи или чак експлозија, а листа укључује грожђе, цела јаја, шаргарепу и прерађено месо.

Да бисте избегли ове катастрофе и здравствене проблеме, најбоље је да проверите све што ћете ставити у микроталасну како бисте били сигурни да је потпуно безбедно за загревање.
Ових пет намирница никада не би требало стављати у микроталасну:
Грожђе
Можете грицкати ово укусно воће, замрзнути га за хладну ужину или уживати у њему уз вино, али дефинитивно не би требало да иде у микроталасну. Невероватна реакција се дешава када се грожђе загрева у микроталасној. Ово је посебно тачно када се грожђе пресече на пола, али је и даље причвршћено кором. Шта се дешава? Ствара се плазма, која изгледа као мини пламен.
Цела сирова јаја
Показано је да цела сирова јаја експлодирају када се загревају у микроталасној, потенцијално чак експлодирају у устима након што их загризете. Зато обавезно подгревајте јаја само ако желите да уживате у остацима за доручак.
Прерађено месо
Када се загрева у микроталасној пећници, прерађено месо ствара производе оксидације холестерола, за које се показало да су штетнији од самог типичног холестерола и вероватније је да ће довести до атеросклерозе (накупљање плака које може довести до отврдњавања артерија) и коронарне болести срца (КБС).
Шаргарепа
Не желите да стављате шаргарепу у микроталасну; она може изазвати варнице унутар микроталасне пећнице због реакције микроталасне пећнице са металним материјалима. Шаргарепа може да садржи минерале из земље који могу изазвати ово варнице. Исто важи и за хот-догове. Хот-догови могу варничити због неравномерне мешавине соли и адитива.
Сосови
Баш као и са водом, вруће тачке могу се формирати испод површине сосова загрејаних у микроталасној пећници, које када се „напукну“ могу проузроковати да љути сос лети свуда. Дакле, то је и опасно и неуредно.
Састојак који морате да убаците у исхрану током летњих врућина – освежава боље од климе!
Преузмите андроид апликацију.