Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ових 6 знакова показују да дете још није спремно за одвикавање од пелена

Лето није довољан разлог да се уђе у пројекат ‘одвикавања од пелена’.
Фото: Pixabay/ReadyElements

Иако је лето и планирали сте да се одвикнете од пелена, подсећамо вас да лето и топло време уопште нису пресудни услови за овако озбиљан задатак. Ако сте већ покушали, а ваше дете једноставно не може да прихвати чињеницу да је време да се пишки у ношу, превише је незгода у дану и све изгледа узалудно, можда сте погрешно проценили његову спремност.

Ових 6 знакова ‘вриште’ да ваше дете није спремно за вађење из пелена.

Вашем детету не сметају прљаве пелене

Ако ваш малишан није нимало забринут због пуне пелене или му то смета, очигледно је да је потребно још неко време да постане свестан физиолошке потребе за нуждом.

Ако пелена није сува најмање два сата

Ако пелена не може да остане сува дуже од два сата, то значи да дете још није у стању да контролише нужду. Једноставно ће, како му се бешика пуни, аутоматски испуштати урин у пелену јер му мозак и мишићи бешике нису повезани. Ако пелена остане сува и после поподневног спавања, можете почети да се одвикавате од пелене.

Не занима га ноша или тоалет

Ако малишан одбија да седи на ноши или још нема мотивацију да је користи, вероватно још није спреман.

Не може се тек тако скинути

Један од услова за коришћење ноше је довољно развијена моторика да се дете свуче и седне на ноше. Ако је ово и даље изазов за њега, можда ћете желети да сачекате мало пре него што га одвојите од пелена.

Неће да седи на ноши

Изазов је натерати дете да чак и седи на ноши, а ако не може да седи на њој бар 3 до 5 минута, иако је обучено, још није спремно.

Има отпорност према ноши

Ако дете има отпор према ноши, плаче, осећа се анксиозност или се плаши да седи на ноши или тоалету, дефинитивно није време да га одвикнете од пелена.

Da li vas vaša deca poštuju?

Преузмите андроид апликацију.