Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ових 10 ствари морате престати да радите ако желите посао

Можда сте остали без посла или сте управо дипломирали, а можда вам је посао толико тежак да то преносите на друге.
Фото: Pexels/Тim Gouw

Ових 10 правила могу вам помоћи да увидите где грешите, како и шта да побољшате код себе.

1. Одлажете све за сутра

Тражити посао може бити тешко. Али ако постоји нешто горе, онда је то седење код куће и чекање да вам посао сам дође. Можда је време да урадите нешто поводом тога.

2. Негативни сте

Мислите да вас многи не подносе па вам је лакше да им се придружите. Али ако ви мислите да сте лоши и неспособни за посао онда ће то мислити и менаџер који треба да вас запосли.

3. Идете у кревет превише рано/касно

Ово зависи од посла који радите или тражите. Можда вам трећа смена баш одговара. У сваком случају, организујте себи спавање које иде уз вашу смену и држите се распореда. Немојте дозволити да вас зову око посла док спавате.

4. Пријављујете се за све и свашта

Није баш сваки посао за вас. Боље је размислити мало пре него што се пријавите за посао.

5. Мучи вас неуспех

Немојте превише да се узбуђујете око неког посла док вас не приме. У случају да вас одбију, наставите даље, наћи ћете нешто друго. Нема потребе да се нервирате око неуспеха јер су они само привремени и пролазни.

6. Превише се трудите око CV-а

Свако има CV и свако може да састави одличан CV. То није ништа ново. Зато је боље да своје време потрошите на нешто корисније. Радите на друштвеним вештинама, проналазите везе и оставите добар утисак.

7. Превише причате

Компаније желе од вас да причате, и то пуно. Али много више можете да постигнете ако мало кренете да слушате друге. Постављајте питања и слушајте. Комуникација треба да буде двосмерна, вежбајте на томе.

8. Обузети сте новцем

Новац јесте битан, али само до одређених граница. Не дозволите да вас превише условљава у потрази за послом. Немојте прерано да га спомињете у разговору за посао, сачекајте да га послодавац први помене.

9. Спопадате послодавце

Упорност јесте битна, али људи често умеју да претерају. Пустите да компанија назове вас. Ако мисле да сте права особа за њих, знаћете. Ако их стално зовете можете само нашкодити себи.

10. Делујете очајно

Ово никад не изгледа добро. Нисте изузетак. Не дозволите да мисле да морате да радите. Очај вас само спутава.

Instagram se vraća korak unazad? Evo kako će izgledati

Преузмите андроид апликацију.