Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала

Др Пола Даидон, Џоана Вен и др Гретчен Сан Мигел открили су које противупалне зачине требате додавати у скоро сва јела због предности које носе.
Фото: Pexels/Pixabay

Упала, иако је природна реакција у телу, може постати хронична и довести до различитих здравствених проблема, посебно како старимо.

Међутим, природа нуди мноштво противупалних зачина, од којих сваки садржи биоактивна једињења која су истражена због својих моћних противупалних својстава.
Укључивање ових зачина у исхрану особа посебно оних старијих од 40 година може понудити бројне здравствене предностии потенцијално помоћи у управљању различитим стањима.

Ђумбир, познат по свом посебном укусу и ароматичним квалитетама, није само основна намирница у кухињама широм света, већ се може похвалити и изванредним низом здравствених предности, посебно за појединце који желе да се боре против упале и унапреде целокупно здравље.

Ђумбир садржи једињења попут гингерола, који су повезани са смањењем упале и побољшаном когнитивном функцијом. Такође има позитиван утицај на ваш метаболизам, који има тенденцију да успорава како старите.

Ђумбир повећава термогенезу вашег тела, што узрокује већу стопу сагоревања калорија.

Поред брзог метаболизма, друге предности укључују својства стабилизације шећера у крви и сузбијање апетита, које могу природно убрзати процес мршављења.

Главно за снажна противупална својства куркуме је њено активно једињење, куркумин, који је опсежно проучаван због своје способности да модулира упалне процесе у телу.

Зачини попут куркуме имају термогени учинак на тело и узрокују да тело производи више топлине, чиме се сагорева више калорија.

Антиоксидативно својство куркуме може помоћи у смањењу инсулинске резистенције, шећера у крви, нивоа холестерола и других метаболичких стања која су резултат гојазности.

Баш као и ђумбир, одличан је и за ваш мозак. Куркумин може помоћи у побољшању функције мозга смањењем оксидативног стреса.

Било да се користе у кувању или се конзумирају као суплементе, ови зачини нуде природно и холистичко средство за подржавање здравијег тела и ублажавање ризика повезаних с хроничном упалом.

Saveti za mršavljenje posle 40. godine: Koje greške žene najčešće prave, pa ne mršave?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке