Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ове врста воћа садрже највише шећера: Опрез са њима

Садрже више шећера него што мислите.
Фото: Pexels/Pixabay

Воће је неизоставни део избалансиране исхране јер садржи много хранљивих материја попут витамина, влакана, минерала.. Препоручљиво је воће јести сваки дан ради правилног функционисања црева, варења и регулације телесне тежине.

Али, и воће садржи шећер. Водите рачуна ако имате проблема са повишеним нивоом шећера у крви.

1. Манго

Један манго може садржати и до 45 грама шећера! То је проблем нарочито уколико желите да смршате. Препоручљиво је да поједете половину плода и да не претерујете са конзумацијом.

2. Грожђе

Једна шоља грожђа садржи 23 грама шећера. Иако је воћни шећер бољи од прерађеног, ипак је потребно припазити на његов унос.

3. Трешње

Сочне и слатке, трешње су многима омиљено воће. Међутим, једна шоља овог воћа може садржати и до 18 грама шећера. Када се испред вас нађе велика чинија трешања, најбоље би било да припазите колико ћете појести.

Фото: Pexels/Engin Akyurt
4. Крушка

Ближи нам се јесен, а са њим и сезона крушака. Кеушка средње величине може садржати и до 17 грама шећера. Зато би било најбоље да конзумирате једну дневно уколико желите да изгубите килограме.

5. Лубеница

Да ли сте знали да лубеница садржи исту количину шећера као и крушка осредње величине? Зато се трудите да ограничите унос овог воћа.

6. Смокве

Око 85 грама смокава садржи 13,8 грама шећера, односно две смокве средње величине имају око 16 грама шећера.

7. Банане

Ово воће обилује шећером, па тако порција од 85 грама садржи 10, 1 грам шећера. Такође, банане су и изузетно калорично воће, па нису бас сјајан савезник ако желите да изгубите на тежини.

Naučnici potvrdili: Antikancerogeno voće usporava starenje

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке