Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ове ствари никако не смете држати у аутомобилу током зиме

Пре него што оставите аутомобил на паркингу и хладноћи, окрените се око себе и проверите да ли сте нешто оставили унутра, не заборавите претинац на сувозачевој страни.
Фото: Pixabay/janeb13
Лекови

Многи људи остављају своје дневне лекове у аутомобилу као подсетник да их понесу на свакодневну вожњу, али остављање лекова у колима преко ноћи током зиме може смањити њихову ефикасност. Тврде таблете и капсуле треба да буду најмање оштећене, али течности и ињекције могу да доживе промене на ниским температурама. Увек чувајте лекове на собној температури да бисте одржали њихову ефикасност.

Наочаре

Ако оставите наочаре за читање или чак наочаре за сунце у аутомобилу током зимских месеци, можда ћете открити да се лако ломе. Екстремно ниске температуре могу оштетити сочива узрокујући њихово ширење и скупљање, чинећи оквире подложним пуцању. Ако већ држите наочаре у ауту, ставите их у футролу.

Музички инструменти

Увек носите свој музички инструмент у затвореном простору како бисте избегли случајна оштећења на хладноћи. Виолине, гитаре и виолончела и други дрвени инструменти су подложни скупљању и ширењу на ниским температурама, што ће оштетити или разбити спојеве лепка, чинећи их немогућим за свирање.

Батерије

Ако сте у искушењу да оставите батерију у аутомобилу „у случају да вам затреба“, размислите поново. Открићете да ће се ваше батерије раније испразнити због ниске температуре која утиче на електрохемијске реакције унутар самих батерија, а алкалне батерије могу чак и да пукну и исцуре.

Лаптопови и телефони

Слично разлозима због којих је остављање батерија аутомобила зими лоша идеја, лаптопови и други електронски уређаји ће проћи једнако лоше као што су њихове унутрашње литијум-јонске батерије угрожене због хладног времена.

Danas počinje prodaja parking karata za 2024. godinu

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке