Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ове намирнице повећавају ризик од деменције

Свакодневна конзумација одређених намирница може повећати ризик од развоја деменције, што може имати негативан утицај на ваше здравље, посебно у каснијем животу.
Фото: Pixabay/nurfayozagzamov1004

Међу њима се истиче редовна конзумација црвеног меса, које може убрзати когнитивни пад и повећати ризик од деменције.

Прерађено црвено месо се често соли, дими, суши или хемијски третира како би се продужио рок трајања.

Такође, засићене масти у црвеном месу могу повећати ризик од дијабетеса типа 2 и срчаних обољења, што је повезано са лошијим здрављем мозга.

Ризик од когнитивног пада и деменције може се смањити преласком на здравије алтернативе, као што је замена црвеног меса орашастим плодовима, рибом или живином, што може побољшати опште здравље мозга.

Ако често конзумирате прерађено црвено месо, корисно је размислити о томе да га замените здравијим опцијама.

Орашасти плодови, риба и живина су здрави за цело тело, а мале промене у вашој исхрани могу вам помоћи да касније уживате у бољем квалитету живота.

Uz hranu ili na prazan stomak: kada uzimati vitamine da bi delovali

Преузмите андроид апликацију.