Свежи и хрскави, слани и укусни, чварци су једно од омиљених јела многих хедониста. Укуснији од чипса, уз мало труда можете их направити и сами код куће. Ово традицонално јело се припрема од масноће, односно сала свињског меса те сланине коју нисте искористили за друге суве производе. Годинама уназад на територији Војводине, припрема се јело које није толико специфично за ово поднебље, али је веома укусно – рибљи чварци.
САСТОЈЦИ
• филирани шаран 300 грама
• црни лук 100 грама
• брашно 50 грама
• со 5 грама
• уље 100 милилитара
НАЧИН ПРИПРЕМЕ
Рибу исецкајте танко на штапиће, уваљајте у брашно, посолите и пржите у дубоком уљу. Исеците црни лук на дебље колутиће и пржите
на уљу.
Начин послужења
Сервирајте заједно и украсите са динстаним купусом, кришком лимуна.
Пријатно!
Dijeta koja je zaludela svet! Ali čujte šta stručnjaci imaju da kažu!
Преузмите андроид апликацију.