Конзервирана храна је одлична опција када вам је потребан брз оброк или ужина. Међутим, уштеда времена не би требало да буде на штету вашег здравља.
Иако вам ове конзерве могу уштедети време у кухињи, верујемо да ћете бити изненађени забрињавајућим састојцима у неким „популарним“ производима.
Када дефинишете конзервирану ставку као „нездраву“, постоји неколико фактора који долазе у обзир. Количина натријума, додатог шећера, транс и засићених масти и калорија помажу у одређивању нутритивне вредности производа. Поред тога, адитиви, конзерванси, боје за хранукао и други састојци могу одредити како конзервирани производ утиче на ваше здравље.
Зато није на одмет да знамо која конзервирана храна треба да се избегава у широком луку.
Пасуљ
Нутриционисти истичу да треба бити опрезан када је у питању куповина готовог пасуља из конзерве. Конзервирани пасуљ је често пун засићених масти, шећера и непотребних додатака.
Супе
Многе супе у конзерви садрже превише соли. Једна студија Канадског института за здравствена истраживања показује да кондензоване супе спремне за сервирање имају неке од највиших нивоа натријума у канадској пакованој прехрамбеној индустрији. Иста студија је такође открила да је супа један од највећих доприноса натријума у канадској исхрани – заједно са конзервираним и киселим поврћем.
Тестенина
Претходно кувана тестенина у сосу је једна од најнездравијих конзервираних намирница. Пуна је шећера и соли — што је, нажалост, део зашто има тако добар укус.
На пример, конзерва шпагета садржи 1.070 мг натријума и 20 г шећера. То је 46 одсто препорученог уноса соли и 20 одсто више од препорученог уноса шећера.
Воће у сирупу
Банка хране Ватерло препоручује избегавање конзервираног воћа упакованог у сируп због високог садржаја шећера. Конзервирано воће у лаганом сирупу садржи 21 одсто вашег дневног препорученог уноса шећера, а све преко 15 одсто је заиста много, наводе стручњаци.
Šesta načina da vizuelno smanjite podbradak: Brza i jednostavna rešenja
Преузмите андроид апликацију.