Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Отворено Светско првенство у веслању, Србија има шест такмичара

У Београду је вечерас отворено Светско првенство у веслању, а церемонија је одржана на Ади Циганлији.
Фото: Pixabay/PaulineLB

Такмичење најбољих веслача планете отворио је Жан Кристоф Роланд, председник Светске веслачке федерације. Гостима и спортистима су се обратили и Зоран Јовановић, директор предузећа „СП у веслању 2023.“ и Зоран Гајић, министар спорта у Влади Републике Србије.

Свечаној церемонији отварања присуствовали су Дејан Бојовић, саветник министра спорта, Јован Кнежевић, шеф кабинета министра спорта, Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије, Горан Маринковић, генерални секретар ССС, Душан Ковачевић, председник ИО Веслачког савеза Србије, представници Светске веслачке федерације, спортисти, предтавници земаља учесница.

Пошто је Жан Кристоф Роланд свечано отворио Светско првенство уследио је величанствени петоминутни ватромет, којим је и завршена свечана церемонија отварања СП у веслању.

Србију ће на СП у веслању представљати Јована Арсић и Николај Пименов у скифу, двојац Мартин Мачковић – Милош Васић и дубл скул Александар Беђик – Александар Филиповић.

Светско првенство је уједно и квалификационо за ОИ у Паризу, па ће у скифу пласман обезбедити по 9 најуспешнијих у обе конкуренције, а у двојцу и дубл скулу по 11 најбољих у обе конкуренције.

На СП у Београду учествоваће више од 1.600 учесника из 73 земље чланице Светског веслања.

Ivana Vuleta osvojila miting Dijamantske lige u Sjamenu

Преузмите андроид апликацију.