Почетна > Србија
Србија

Отворени Дани породице у Београду који ће трајати наредна два месеца

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић отворио је данас манифестацију Дани породице на Тргу републике у Београду који ће трајати наредна два месеца – до 15. јуна и истакао да је циљ ове манифестације промоција породице и традиције.
Фото: Танјуг/Секретаријат за информисање Града Београда

„Веома сам срећан што по други пут имам прилику да отворим ‘Дане породице’. Прошле године, смо ову манифестацију означили као манифестацију од посебног значаја. Она је тада трајала само један викенд. Обећао сам да ‘Дани породице’ треба да трају много дуже. Ове године трајаће два месеца. Мислим да ћемо кроз ове Дане пронаћи начин на који ћемо прићи породици, једни другима и покушати да покажемо љубав“, рекао је Шапић на отварању манифестације.

Шапић је истакао да ће у наредна два месеца на више локација у граду бити велики број концерата и других догађаја.

„Покушаћемо да задржимо традиционалне ствари које губе трку са временом. Биће много културно-уметничких друштава, много младих људи, деце који ће имати прилику да представе Београђанима и свима који бораве у престоници све што смо припремили“, рекао је Шапић.

Истакао је да је породица најважнија за свако друштво.

„Породица је нуклеус сваког друштва, а данас је пред великим изазовима и искушењима. Тешко традиционална породица опстаје“, рекао је он и нагласио да је читаво друштво велика породица.

Како је рекао Шапић, потребно је да људи чувају једни друге и да се нађемо једни другима у тешким тренуцима.

„Београд ће уложити велика средства и енергију да ова манифестација постане права традиционална манифестација и нешто по чему ће Београд и Београђани постати препознатљиви. Желим вам пуно радости, лепог расположења. Да посветимо пажњу и љубав деци и породици, јер то је суштина живота. Уживајте ова два месеца, чувајте једни друге. Београд је увек био град широких руку и тако ћемо се и у будућности понашати“, нагласио је Шапић.

U većem delu Srbije danas sunčano, u brdsko-planinskim predelima promenljivo

 

Преузмите андроид апликацију.