Почетна > Србија
Србија

Отворена зимска сезона на Јахорини

Одржавањем манифестације Ски опенинг, данас је отворена зимска сезона на Јахорини.
Фото: Wikimedia Commons/Vlado85

“Ове године цене су усклађене са нивоом квалитета и услуге: цена скипа се креће од 30 евра, двокреветни апартман у приватном смештају кошта од 50 евра, а двокреветна соба у хотелу с полупансионом моће се наћи за већ од 100 евра“, рекао је директор Туристичке организације Источног Сарајева Игор Иконић.

На планини је у функцији систем за оснежавање стаза, пошто природног снега нема довољно за скијање.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнајић изјавио је да су ове године у погон пуштена два нова ски лифта – сидро Праћа и Оштра глава, чиме је повећан капацитет ски-центра на 31.000 скијаша на сат, а у функцији је и реновирани парк за сноубординг.

“Повећали смо и капацитет расвете за ноћно скијање, па сада имамо укупно 8,5 километара стазе за љубитеље ноћног скијања“, рекао је Љевнајић.

Овогодишња зимска сезона отворена је манифестацијом Ски опенинг, која је укључивала концерте Марије Шерифовић и Парног Ваљка, а вечерас ће концерт одржати и Жељко Јоксимовић.

Планина Јахорина располаже са укупно 49 километара скијашких стаза, а осим тога посетиоцима нуди и различите забавне манифестације и додатне садржаје.

Mali: Budžet za 2023. uravnotežen i sa dovoljno rezervi

Преузмите андроид апликацију.