Почетна > Србија
Бизнис Србија

Отворена летња сезона на Копаонику, трајаће као и зимска – 130 дана

На Копаонику је данас отворена летња сезона, а очекује се да ће трајати као и зимска – 130 дана.
Фото: Танјуг/Aleksandar Nićiforović

Планински центар Копаоник ће током лета од понедељка до четвртка радити у периоду од 09 до 15 часова, док ће од петка до недеље врата за све посетиоце бити отворена од 10 до 17 часова, јавља репортер Тањуга.

Скијалишта Србије за све љубитеље природе и планина су овог лета омогућила активности попут вожње боба на шинама, зип лајна, тјубинга, планинарења, планинског бициклизма, панорамско разгледање жичаром са Панчићевог врха, а скијања ће бити могуће и током лета захваљујући савременој вештачкој стази.

Сви садржаји првог дана летње сезоне су бесплатни.

„Скијалишта Србије ове године током летње сезоне нуде у Ски центру Копаоник, од адреналинских до забавних садржаја. Ту су зип-лине, авантура парк, боб на шинама, бицикли планински и електрични и они за децу. За све оне којима недостаје скијање у току летње сезоне, ту је и летња стаза за скијање, најдужа стаза у Европи, са пластичном вештачком подлогом дугом 840 метара, панорамска вожња жичаром, радиће Панчићев врх и Караман гребен као и гондола“, рекао је руководилац Ски центра Копаоник Дарко Јовановић.

Туристичка организација општине Рашка организоваће традиционалне дане вргања, боровнице и концерте вокалних солиста.

„Туристичка организација Рашка је у сарадњи са Скијалиштима Србије, у сарадњи са Националним парком Копаоник, и хотелијерима припремила богат културно-забавњи програм. Имаћемо манифестацију која се зове “Сунчани врхови,-летња прича Копаоника”, која ће се дешавати током четири викенда. Последња два викенда у јулу месецу и прва два викенда у августу месецу. Иначе, биће разних програма за децу и играоница, представа и концерата“, рекао је директор Туристичке организације Рашка Дејан Котурановић.

Радно време планинског центра Копаоник током овог лета је од понедељка до четвртка од 9 до 15 часова и од петка до недеље од 10 до 17 часова.

Kamioni čekaju pet sati na prelazu Batrovci

Преузмите андроид апликацију.