Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Отворена 19. Руменачка пихтијада (ФОТО)

Надомак Новог Сада, довољно далеко да њени становници поносно могу да кажу да живе далеко од досадне градске гужве, а опет довољно близу да им треба свега десетак минута да стигну до Града, налази се Руменка.
Руменка
Фото: Градске инфо

Руменка је посебна по много тога, али је највише волимо баш у овом периоду, када постаје домаћин Руменачке пихтијаде и то деветнаесте по реду.

Руменачка пихтијада је гастрономска манифестација која сваке године окупља све већи број посетиоца, па није ни чудо што је и њена понуда из године у годину све богатија.

Фото: Градске инфо

Чини се да ће кошаркашко игралиште у центру Руменке ускоро постати мало за манифестацију која је овако лепо кренула да се развија.

Свечано отварање било је заказано у подне, а нас је на самом улазу у село одушевило гостопримство мештана.

Фото: Градске инфо

Типично за становнике Руменке, сви су некако пријатни, простодушни и културни.

Током читаве пихтијаде опијао нас је прелепи мирис домаћих пихтија које су могле да се дегустирају на сваком ћошку.

Целокупну атмосферу употпунио је занимљив забавни и музички програм за који су се наши домаћини, чини се, дуго припремали.
Фото: Градске инфо

Имали смо прилике да видимо, али и пробамо најразноврсније врсте пихтија, а како су мајстори који су их спремали рекли, највећа тајна за добру пихтију јесте у добром избору меса!

Наишли смо на разна паковања, од минијатурних залогаја, за оне који нису сигурни да ли ће им се допасти, па све до оних озбиљних килограмских паковања за праве љубитеље добрих пихтија!

Фото: Градске инфо
Било је ту, да се не лажемо, осим пихтија, још много укусних ђаконија да се пробају.

Баке су изнеле све своје домаће производе попут кифлица, штрудли и колача, док су деке са посетиоцима радосно делиле своје умеће у печењу тако добре ракије, какву смо имали прилику да пробамо!

Фото: Градске инфо

Закључили смо да се руменачке пихтије заиста разликују од других, да ли због квалитетних састојака или љубави и пажње приликом њиховог спремања, не знамо, aли знамо да овакве још нисмо јели.

Каква је атмосфера владала и шта се све лепо могло видети, можете погледати у нашој фото галерији.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Na kobasicijadi u Turiji oboren Ginisov rekord za najdužu kobasicu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.