Почетна > Нови Сад

Актуелно Индекс Нови Сад

Отворен Сајам запошљавања „Career fair“ на ФТН-у

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац присуствовао је свечаном отварању првог Сајма запошљавања намењеног студентима саобраћајне и машинске струке који се организује под окриљем Савеза студената Факултета техничких наука у Новом Саду.
Фото: Град Нови Сад

Обраћајући се присутнима, Црнобарац је истакао да Град препознаје значај овог Сајма, јер сајмови запошљавања представљају једну од мера којом се најнепосредније утиче да грађани лакше дођу до посла.

„Поносни смо што смо баш у сарадњи са Факултетом техничких наука постигли да Нови Сад постане град у који улажу велики инвеститори и у којем најпрестижније светске компаније отварају своје развојно-истраживачке центре из свих крајева света. Активно стварамо прилике да људи остану да живе и раде у својим срединама и развијамо град. Управо захваљујући капиталним инвестицијама и плановима градње, данас у Новом Саду око 50 хиљада људи живи од грађевинске индустрије. Нови Сад је постао једно велико градилиште, а о томе сведоче три нова моста, две подзмене гараже, обнова Алмашког краја, спортски комплекс у Футогу, док је у претходном периоду изграђено чак 134 km нових саобраћајница, од чега чак пет нових булевара, извршена поправка готово 500 km постојећих саобраћајних површина“, рекао је заменик градоначелника и додао да ће Град наставити да се бо­ри­ за сва­ко но­во рад­но ме­сто, за сва­ку но­ву ин­ве­сти­ци­ју, и изразио уверење да ће­ и у овој години бити лепих у погледу но­вих ин­ве­сти­ци­ја.

В.д. декана Факултета техничких наука проф. др Борис Думнић је нагласио значај Сајма „Career Fair“ јер он омогућава успостављање везе између академске заједнице и привреде, олакшавајући студентима пут до реалних пословних прилика. Према његовим речима тако се ствара и платформа која помаже компанијама да пронађу младе таленте.
Фото: Град Нови Сад

„Организација сајма истиче нашу преданост подршци студентима у њиховом професионалном развоју, уз истовремено јачање веза између свих релевантних актера у области саобраћаја и машинства“, нагласио је професор Думнић.

Председник Савеза студената Факулета техничких наука Јовица Ашћерић, је истакао да се Сајам састоји из изложбеног дела, на ком заинтересовани посетиоци могу  да се информишу о каријерним могућностима и пословању саме компаније, панел дискусија, 13 интерактивних радионица и симулације разговора за посао или праксу.

Реализација једнодневног Сајма запошљавања је подржана од стране Факултета техничких наука, као и Привредне коморе Србије. На њему је учествује преко 40 компанија којима ће бити доступна CV база и у току трајања Сајма оне ће моћи да регрутују студенте за које су заинтересоване и да са њима одрже разговор за потенцијално запослење или праксу.

Novosadski studenti i ove godine mogu da osvoje vredne nagrade na konkursu „Najlepša prolećna fotografija Novog Sada“

Преузмите андроид апликацију.