Почетна > Србија
Србија

Отворен реконструисани објекат Ваздухопловне академије у Београду

Министар грађевинарства и инфраструктуре Горан Весић отворио је данас реконструисани објекат Ваздухопловне академије у Београду и потписао са Канцеларијом за дуално образовање моморандум о сарадњи на развоју тренинг центара у ваздушном, зелезничком и воденом саобраћају.
Фото: Танјуг/Предраг Митић

Весић је истакао да је у реконструкцију тренинг центра уложено више од три милиона евра, те да ће то омогућити школовање 120 пилота годишње.

Нагласио је да ће они на овом месту стицати и међународне лиценце.

Весић је додао да ће ускоро и у Ваздухопловној академији моћи да се образују и кадрови из БиХ, Северне Македоније, Турске и Албаније.
Фото: Танјуг/Предраг Митић

Он је оценио да, захваљујући експанзији ваздушног и зелезничког саобраћај, Србија постаје логистички хаб овог дела Европе.

У новом тренинг центру биће постављен симулатор Ербас А320, а најављена је и реконструкција додатних објкеката у којима ће бити симулатор за АТР.

Министарство је потписало меморандум са Канцеларијом за дуално образовање Владе Србије, чија је директорка Габријела Грујић рекла да је ово наставак успешне сарадње у умрежавању енергије знања и институција.

Završen sastanak sa evropskim poslanicima u Skupštini Srbije

Преузмите андроид апликацију.