Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Отворен програм 50. Сусрета Змајевих школа

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић присуствовала је свечаном програму 50. Сусрета Змајевих школа чији је домаћин Основна школа „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Каменици.
Фото: Град Нови Сад

Овогодишња манифестација чији је мото „Време иде, време лети, те понавља слике старе“, организована је уз поштовање свих епидемиолошких мера, а окупила је представнике основних школа које носе Змајево име, из Бање Луке, Београда, Врања, Руме и Сремске Каменице.

– Веома ми је драго што, и у овим временима када се цео свет суочава са пандемијом, неке традиције одолевају изазовима и што данас, у Сремској Каменици имамо прилику да присуствујемо 50. јубиларним Сусретима Змејевих школа. Ова манифестација представља највеће окупљање школа, са најдужом традицијом у земљи, а њени учесници на креативан начин кроз песму, знање и дружење негују сећање на Јована Јовановића Змаја. Желим Вам леп дан у Сремској Каменици и да још дуго чувате од заборава лик и дело омиљеног дечијег књижевника – изјавила је Дина Вучинић.

Фото: Град Нови Сад

Директор ОШ „Јован Јовановић Змај“ Дејан Мердановић је истакао да је школа у Сремској Каменици већ 11 пута била организатор сусрета Змајевих ученика и наставника.

– Већ пуних 50 година ученици, наставници и њихове школе, које са поносом носе Змајево име, настоје да своју велику љубав према Змају кроз дружење и учење пренесу на наредне генерације. То су радили неки пре нас, а надамо се да ће и неки после нас – рекао је Дејан Мердановић.

За учеснике Сусрета Змајевих школа организован је програм у оквиру којег су полагали венцe на Змајев гроб, присуствовали изложби ликовних и калиграфских радова ученика, разгледали поставке у Змајевом музеју, присуствовали различитим радионицама и обилазили Нови Сад и Сремску Каменицу.

Počele pripreme za Novosadski maraton

 

Преузмите андроид апликацију.