Почетна > Србија
Србија

Отворен нови циклус акције „Спорт у школе“

Савез за школски спорт, у сарадњи са ЈП „Пошта“ Србије, представио је данас нови циклус акције „Спорт у школе“ у Основној школи „Драгојло Дудић“ у Београду.
Фото: Школси спорт Србије

„Спорт у школе“ је акција Савеза за школски спорт Србије која омогућава бесплатно бављење спортом деци од првог до четвртог разреда основне школе.

Поводом новог циклуса акције присутнима су се обратили Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт, Зоран Ђорђевић в.д. директора ЈП „Пошта“ Србије и Даниела Павић директорка ОШ „Драгојло Дудић“.

Жељко Танасковић је истакао да је овај програм намењен деци која немају услове да тренирају неки спорт.

„Кроз игру, дружење и забаву стичу се одређене вештине и оно што је најбитније дајемо могућност деци да се остваре у овој области друштвеног живота. Учинићемо све да деца схвате да спорт треба да буде њихова свакодневница“, изјавио је просвлављени одбојкаш.

Ђорђевић је нагласио да спорт не сме да буде привилегија појединаца. „Мислим да је спорт врло важан у одрастању сваког детета. Као родитељ сам потенцирао и код своје деце да спорт буде једна од обавезних ствари у њиховом животу. Почели смо од ОШ „Драгојло Дудић“ јер је ово моја основна школа, али ми желимо да овај програм буде доступан у свим основним школама у Србији“, изјавио је Ђорђевић и додао да је ЈП „Пошта“ Србије увек ту да помогне.

„Ту смо као јавноодговорна компанија која ће, ако буде било потребе, и финансијски подржати програм јер је врло битно да ово буде присутно свуда. Ја се сечам кад сам ја био мали да смо имали разне секције и да смо могли да бирамо спортове. Одрастање уз спорт чини човека бољим“, закључио је Ђорђевић.

Директорка школе Даниела Павић се у обраћању захвалила надлежним министарствима, Савезу за школски спорт, ЈП „Пошта“ Србије и општини Звездара.

„Пројекат је осмишљен тако да деца током боравка у школи, након завршених часова, остану у школи и овде се баве спортом. Тренинзи су апсолутно бесплатни и одржавају се два пута недељно. Деца раде елементе свих могућих спортова и ово представља базу из које ће они после бити селектовани за спортове за које покажу афинитете“, изјавила је Павић.

Nema više kombinovanog testa, biraće se predmet

Фото: Школси спорт Србије

Преузмите андроид апликацију.