Почетна > Србија
Србија

Отворен Фестивал монодраме и пантомиме, Божовић одушевио публику

У овогодишњем такмичарском програму ће у периоду од четири дана бити представљено осам најинтересантнијих представа.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Манифестацију отворила Нела Михаиловић.

Манифестацију је отворила позната глумица Нела Михаиловић, којој је овом приликом уручен Кључ града. Михаиловићева је искористила прилику да истакне да је веома почаствована што је део великог механизма који већ више од четири деценије успешно покреће ову манифестацију.

Са великом надом да овај фестивалски точак више нико и ништа неће померити са путање, проглашавам 46. издање Фестивала званично отвореним – рекла је глумица, а њене речи испратио је буран аплауз.

Програм отворила монодрама Петра Божовића.

У овогодишњем такмичарском програму ће у периоду од четири дана бити представљено осам најинтересантнијих представа.

Први дан такмичарског програма отворила је монодрама Петра Божовића под називом „Рече ми један чо’ек, ћераћемо се још кад будем млад”, за коју је публика била посебно заинтересована.

Божовић је одабрао три поеме Матије Бећковића („Рече ми један чо’ек”, „Ћераћемо се још” и „Кад будем млад”) и адаптирао их тако да својим темама у потпуности одговарају актуелним опсесијама стварног човека.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

На завршетку манифестације биће додељене награде – Златна колајна „Маја Димитријевић“ за најбољу монодраму, о којој ће одлучивати трочлани жири у саставу: редитељка Татјана Мандић Ригонат – председница жирија, глумац Иван Перковић – победник Фестивала 2019. године, и драмски уметник Бојан Кривокапић, као и награда публике – Златна колајна „Синиша Дашић“.

Подршку овом фестивалу пружили су Градска општина Земун, Министарство културе и информисања Србије и Министарство спољних послова Србије – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.