Почетна > Србија
Србија

Отворен Божићни базар у Београду

Традиционални Божићни базар рукотворина жена избеглица и деце са тешкоћама у интелектуалном развоју отворен је данас у тржном центру „Меркатор“ у Београду, а укупан приход од продаје рукотворина намењен је помоћи тим угроженим групама.
Фото: Танјуг/Дејан Урошевић

Реч је о манифестацији организованој под покровитељством Фондације принцезе Катарине, а на свечаном отварању министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић истакла је да су жене својим ручним радовима показале колико су маштовите, способне, храбре, јаке и колико су, иако нежнији пол, велики борци.

Оне су, према речима Кисић, доказ да се вером у себе и вредним радом и талентом, али највише љубављу према својој породици, може све.

„Као жена, мајка, ћерка, желим да вам кажем велико браво и свака част. Жене покрећу свет, али оно што је још важније покрећу и нашу лепу Србију“, рекла је Кисић, наводи се у саопштењу Министарства за бригу о породици и демографију у ком се додаје да се министарка захвалила Фондацији принцезе Катарине на организовању Божићног базара.

Отварању базара је, између осталих, присуствовала комесарка за избеглице и миграције Србије Наташа Станисављевић која је рекла да је ова иницијатива принцезе Катарине значајна за интеграцију оних који су морали да напусте своје домове и створе нови живот.

„Поносна сам на што је порука овог хуманитарног базара и оног што ради Комесаријат за избеглице и миграције иста, а то је да су у Србији сви људи који желе да је поштују и воле добродошли“, рекла је Станисављевић, саопштено је из Комесаријата за избеглице и миграције.

Станисављевић је позвала све заинтересоване грађане да посете базар и купе неку од, како је рекла, дивних рукотворина.
„Божићни базар осмишљен је са циљем да помогне расељеним, избеглим и социјално угроженим особама, које своје породице издржавају продајом тих рукотворина као и деци са инвалидитетом, сав приход ће бити усмерен ка њима“, рекла је Станисављевић.

Како је саопштено са Белог двора, принцеза Катарина се захвалила министарки Кисић и комесарки Станисављевић на традиционалној подршци коју Влада Србије и њена надлежна тела пружају овом базару.

“ Ове жене су биле принуђене да напусте сигурност својих домова и наставе живот далеко од њих. Захваљујући својим рукотворинама, издржавале су своје породице у најтежим временима“, рекла је принцеза Катарина.

Истакла је да је сав приход са базара намењен женама и деци који ту излажу своје производе и позвала грађане да обавесте своје пријатеље и рођаке о овом дивном базару и позову их да дођу, виде и купе рукотворине.

„То ће много значити овим храбрим женама и прелепој деци“, додала је принцеза Катарина.
Базар ће бити отворен данас до 22 сата и сутра, 8. децембра, од 10 до 22 часа.

Pijačni prodavci bez fiskalnih kasa do kraja 2023. godine

Преузмите андроид апликацију.