Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Отварање изложбе „Слика“ 18. јануара у СКЦНС Фабрика

Изложба слика професора и сарадника Катедре за сликарство новосадске Академије уметности биће отворена у среду, 18. јануара у СКЦНС Фабрици, у 20 часова.
Фото: СКЦ Нови Сад
Учествују: Владо Ранчић, Драган Матић, Босиљка Зиројевић Лечић, Видоје Туцовић, Горан Деспотовски, Марина Поповић, Лидија Маринков Павловић, Бојан Новаковић, Ана Вртачник, Соња Радаковић, Немања Миленковић и Лука Дрљан.

Поставка ће моћи да се погледа до 26. јануара, сваког радног дана од 10 до 19 часова.

Ова изложба организована је у склопу пројекта „Слика“ који је покренут 2011. године у тежњи да асимилира и представи различито позиционирање слике и сликарства, генерацијске промене, као и нестандардне и нетипичне системе тумачења слике у савременој уметничкој пракси.

Идеја пројекта је да се обједињавањем различитих поетика свих аутора-излагача отвори још један дијалог о могућим истраживачким, асоцијативним, онтолошким и дискурзивним елементима тумачења слике.

Овако конципирана тема има за циљ да идејно постави и створи основу за још један нови низ процеса у посматрању, перцепцији и анализи дела кроз категорију слике данас.

Inkluzivne radionice Per.Art u okviru pratećeg programa i projekta „Uroš Predić za sve“

Преузмите андроид апликацију.