Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Отварање Британске “Pop-up“ амбасаде

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Британска амбасадорка у Србији Шан Маклеод ће данас у Културној станици “Свилара“ отворити трећу Британску “Pop-up“ (покретну) амбасаду.
Фото: Facebook/Свилара – културна станица

Програм ће трајати два дана, и у плану је реализација више активности којима Британска амбасада жели да приближи свој рад грађанима Новог Сада.

Теме које ће обрађивати јесу културне везе између Србије и Уједињеног Краљевства, те заштита животне средине, будући да ће УК у новембру бити домаћин глобалне конференције УН о климатским променама.

Планиране активности су промоција програма Чивнинг стипендија за постдипломске студије на британским универзитетима, радионица о баштованству у урбаним условима, приказивање филма Сер Дејвида Атенбороа о климатским променама, изложбе “УК Утицаји“ и “Британци у Другом светском рату у Југославији“, и посета Ковиљско-петроварадинском риту, манастиру Ковиљ итд.

Концепт “Pop-up“ амбасаде постоји од 2016. године и постоји како би се постигла квалитетнија и отворенија комуникација између држава.