Почетна > Бизнис
Бизнис

ОТП банци награда за друштвено-одговорно пословање

ОТП банка Србија добитник је престижне награде Гранд при 2022 за друштвено одговорно пословање и свој пројекат Генератор Зеро посвећен активном доприносу смањењу карбонског отиска.
Фото: PrtSc/OTP Banka/YouTube

Награду је доделила Француско-српска привредна комора и то по седми пут, на традиционалној, гала вечери са циљем да укаже на најбоље примере корпоративне одговорности компанија чланица коморе и да истакне и награди изузетан допринос Банке на овом пољу.

Гранд При је ОТП банци Србија уручила Сања Иванић, директорка Француско-српске привредне коморе на вечери која је одржана у уторак, 12. маја у Београду, уз присуство амбасадора Француске, Њ.Е. Пјера Кошара, дипломатског кора, угледних привредника и представника француских компанија у Србији.

Милена Мићановић, директорка за комуникације и односе с јавношћу ОТП банке Србија, захвалила се Француско-српској привредној комори на овом значајном признању и истакла да ће,,зелена транзиција” и у наредним годинама бити једно од најважнијих стратешких усмерења Банке.

“Веома смо поносни што смо добитник ове престижне награде. Генератор је један од наших најзначајнијих и највећих пројеката који већ пет година са истим ентузијазмом реализујемо, а који се кроз свако ново издање бави актуелним темама што резултира све иновативнијим решењима. Последњим издањем пројекта Генератор Зеро желели смо да допринесемо смањењу карбонског отиска, једном од највећих изазова данашњице“, казала је Мићановић. Додала је да је њихов циљ да као лидер у кредитирању привреде и становништва активно учествују и у изградњи одрживе будућности и да буду пример за еколошки одговорно пословање.

„Климатске промене и глобално загревање су теме које су од изузетног значаја за читаво човечанство и из тог разлога пословање ОТП банке усмерено је ка зеленој транзицији. Ово важно стратешко усмерење делимо са својим запосленима, партнерима клијентима и читавом заједницом, те нас посебно радује што је Француско-српска привредна комора препознала наше напоре, важност ове теме и позитиван утицај нашег пројекта, који ћемо и у наредним годинама развијати и неговати”, изјавила је Мићановић.

Генератор Зеро био је посвећен подршци и награђивању иновативних пројеката који представљају одржива решења са реалним и мерљивим утицајем на смањење карбонског отиска.

Од 72 јединствене пријаве изабрано је 10 финалиста гласовима стручног жирија, а као победничко решење проглашена је иновација стартапа B-fresh Technologies, које решава проблем брзог кварења воћа и поврћа.

Банка је за победничко решење обезбедила новчану награду од 2.000.000 динара и дугорочну саветодавну подршку и презентовање решења у ОТП Лаб инвестиционом хуб-у матичне ОТП Групе као и у инвестиционом фонду Портфолион.

Свим осталим финалистима банка је обезбедила промоцију на комуникационим каналима Банке. Генератор Зеро подржали су и бројни партнери који су такође обезбедили награде за један број финалиста.

Nemačka planira 430 miliona evra za borbu protiv gladi u svetu

 

Преузмите андроид апликацију.