Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Откривамо шта никако не би требало да радите са љубимцима по врућини

Ове ствари никако не би требало да радите.
Фото: Pexels/Pixabay

Ових дана наступиле су велике врућине. Људи се тешко прилагођавају и на разне начине покушавају да издрже високе температуре.

Са друге стране, ту су наши крзнени пријатељи који се још теже привикавају, те ће власници паса морати своју рутину да промене и прилагоде новонасталом ситуацијом.

„Не шетајте своје најмилије током дана – шетајте их рано ујутру или касно увече. Чувајте их. Не седите у кафићима заједно са њима, температуре су превисоке за њих“, упозорава магазин Пас и подсећа грађане да за напуштене животиње износе воду како би им макар мало олакшали ове врућине.

Ветеринар Пола Бојден дала је још неке важне савете кад су у питању кућни љубимци и врућине којих би се требало придржавати.

„Ако пса водите напоље, мора да има хладовину и довољно свеже воде коју може да пије. Наравно, нипошто не остављајте пса у аутомобилу, ни са отвореним прозором или укљученом климом. За шетњу са псом, проверите терен на који планирате да идете, посебно ако је у питању асфалт, и послужите се тестом од пет секунди. Прислоните шаку на тло, ако вам је врело после пет секунди, ни псу неће бити пријатно да туда хода шапицама“, рекла је она.

Уколико је тло врело, а ви морате да прошетате туда, поквасите шапе вашег љубимца.

Пас увек мора имати свежу воду, а поготово сада. Можете га расхладити тако што ћете му крзно поливати водом собне температуре, никако леденом.

Такође, уколико сте негде чули да је пса добро покрити мокрим пешкиром, то је велика грешка. Тиме се не дозовљава проток ваздуха који му је потребан, те му овако можете само одмоћи, никако помоћи.

Šta kućni ljubimci zaista misle o deci: Evo na šta roditelji treba da obrate pažnju

Преузмите андроид апликацију.