Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Отказано седмо коло Премијер лиге

Утакмице седмог кола енглеске фудбалске Премијер лиге отказане су због смрти британске краљице Елизабете II, саопштено је данас.
Фото: Unsplash/Nathan Rogers

Клубови Премијер лиге су на данашњем састанку одлучили да због смрти британске краљице откажу седмо коло, које је било планирано да се одигра у наредна три дана.

„Премијер лига и клубови желе да одају пошту Елизабети II. Као наш монарх са најдужим стажом, она је била инспирација и оставила је за собом невероватно наслеђе. Ово је изузетно тужно време не само за нацију, већ и за милионе људи широм света који су јој се дивили. Ми се придружујемо свима онима који оплакују њену смрт“, изјавио је извршни директор Премијер лиге Ричард Мастерс и истакао да ће накнадно бити објављено када ће бити настављено првенство у Премијер лиги.

Британски медији наводе да су због смрти британске краљице отказани бројни спортски догађаји на територији целе земље.

Званично није још саопштено када ће сахрана краљице бити одржана, али се верује да ће то бити око 11 дана након њене смрти у четвртак. Британска влада је данас званично прогласила почетак периода националне жалости за краљицом Елизабетом II, објавивши „националне смернице за жалост“.

Saudijska Arabija, Grčka i Egipat žele zajedničko Svetsko prvnestvo 2030. godine

Преузмите андроид апликацију.