Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Освежите своју колекцију летње обуће: Стручни трикови за чишћење

Редовним одржавањем овакве летње обуће, можете умањити њихов утицај, препоручују стручњаци. Зависно о материјалу, прљавштина може продрети дубоко у влакна обуће, а с њом и непријатан мирис. Погледајте савете који су већ многи испробали и тврде да су ефикасни. Беби-пудер се истиче као идеално средство за сузбијање прекомерног знојења ногу и нагомилавања прљавштине. Довољно је посути малу количину на стопало и умасирати у кожу пре обувања.
Фото: Pexels/Anastasia Shuraeva

Антибактеријске марамице су практичан избор за одржавање обуће током путовања. Након чишћења марамицама, обућа постаје сигурна за ношење.

Медицински алкохол гарантује неутрализацију присуства бактерија. Наквасите комадић вате, па обришите унутрашњост обуће. Тиме ћете је освежити и стерилизовати, смањујући ризик од развоја гљивица. Пена за прање тепиха може се користити за чишћење кожних уложака. Нанесите је на памучну крпу или сунђер, пребришите уложак и оставите да се осуши.

Детерџент за прање судова се показао као универзално средство за уклањање мрља и прљавштине разног порекла, укључујући нечистоће с обуће. Помијешан са топлом водом, детерџент ефикасно уклања прљавштину с ђона и шавова обуће. Очистите ђон и газиште За уклањање прљавштине с ђона и газишта, можете користити шмиргл-папир или четку. Благо прелазите преко површине док не скинете накупљену прљавштину.

Nikada ne perite veš u mašini na 30 ili 40 stepeni: Razlog je šokantan

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке