Многи људи имају навику да остављају тестенину у цедиљци да се потпуно охлади док припремају сосове и друга јела, али ово није најбоља метода ако желите укусно јело.

Тестенина је једна од најпопуларнијих намирница на свету јер се, због свог неутралног укуса, може комбиновати са разним јелима, а најбоље се слаже са сосовима и као прилог јелима од меса.
Oстављање тестенине у цедиљки фундаментална грешка коју многи људи праве када припремају тестенину.
Наиме, када оцедите тестенину, на њој остаје мало скробне воде, али ако тестенина стоји у цедиљки, вода испарава, што узрокује да се тестенина слепи и постане сува.
Међутим, када оцедите тестенину, процес кувања се не завршава.
Због тога се обично саветује да се тестенина припреми тако што се оцеди након кувања и одмах пребаци у тигањ или шерпу са сосом.
Неки људи испирају тестенину након што је оцеде, али то није неопходно.
Међутим, важно је да тестенина не буде потпуно скувана јер ће се на крају скувати у сосу.
Дакле, када га пребаците у сос, оставите да се кува око три минута.
На овај начин ће упити део соса и бити укусније.
Млечна дилема: Кравље, овсено или бадемово млеко – која је идеална капљица здравља и луксуза за вас?
Преузмите андроид апликацију.