Почетна > Бизнис
Бизнис

Остаје само Ер Србија? Аерофлот обуставио међународне летове

„Аерофлот“ обуставио је све међународне летове јуче, објавила је руска авиокомпанија.
Фото: Wikimedia Commons/Own work

„Аерофлот“ је најавио да ће већ од 6. марта престати да прима путнике са повратним картама на међународне летове ако је датум повратка после 8. марта.

Летови унутар Русије и за Минск у Украјини ће бити настављени

Путници на међународним летовима са једносмерним картама са поласком из Руске Федерације биће прихваћени за превоз до окончања лета а путници отказаних међународних летова могу да поднесу захтев за повраћај у целости цене карте, наводи се у саопштењу компаније.

За путнике који ће остати у иностранству до прекида летова, авиокомпанија ће учинити све да организује њихов повратак у Русију.

Аерофлот је претходно, крајем фебруара, отказао све летове ка европским дестинацијама након што је Европска унија одлучила је да потпуно затвори ваздушни простор за руске летелице као део санкција због руског оружаног напада на Украјину.

У међувремену је српско-емиратска авио-компанија „Ер Србија“ повећала број летова за руску престоницу, али је питање да ли се сада „затвара руско небо“ или ће потез Аерофлота остати изолован.

Петар Војиновић са авиопортала „Танго сикс“ је указао пре неколико дана да је карта до Москве знатно поскупела и уместо ранијих око 300 евра данас кошта 1.000 и више евра.

Због европских санкција и обуставе летова њихових компанија авиосаобраћај преузимају блискоисточне компаније „Емирејтс“, „Катар ервејз“ и „Туркиш ерлајнз“.


“Volkswagen” prestaje da prima narudžbine za hibridne modele

Преузмите андроид апликацију.